Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ічня: вибухи лунають рідше, поліція отримала 34 повідомлення про знайдені боєприпаси

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 11:49

В Ічнянському районі Чернігівської області поліція обходитиме двори домогосподарств на територіях, прилеглих до військових складів, де сталася детонація боєприпасів, і надаватиме допомогу місцевим жителям.

Про це на оперативній нараді вранці 12 жовтня повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич, інформує прес-центр поліції.

Зазначається, що Фацевич заслухав результати роботи поліцейських Чернігівщини щодо питань, які стосуються роботи правоохоронців. 

Зокрема, станом на 8-му годину ранку 12 жовтня до поліції вже надійшло 102 звернення громадян, пов’язаних із вибухами на військових складах.

11 повідомлень стосувалися пошкодження будинків, ще 34 повідомлення – фактів виявлення боєприпасів.

 
міноборони

Також поліцейські перевірили 9 повідомлень про можливі випадки мародерства. Жодне із цих звернень не підтвердилося.

До поліції не надійшло жодного повідомлення про постраждалих у результаті вибухів на складах. 

В свою чергу Міноборони вранці 12 жовтня повідомляє, що на території 6-го арсеналу продовжуються заходи з ліквідації наслідків надзвичайної події.

Зазначається, що інтенсивність вибухів, а також кількість осередків тління цієї ночі у порівнянні з попередньою значно зменшилася.

На території арсеналу вже працює пожежна техніка – 9 пожежних танків ГПМ-54, 3 інженерні машини розгородження (ІМР), 15 пожежних автомобілів.

 

Здійснюється аеророзвідка, 15 груп розмінування здійснюють очищення адміністративної території арсеналу, ці роботи планується завершити у п’ятницю і провести контрольний огляд.

 

За даними Чернігівської ОДА, евакуйовані люди повертаються до своїх осель. Наразі в приймальних пунктах евакуації залишилися 122 особи, з них двоє дітей.

Вибухи на 6-му арсеналі Міноборони почалися під ранок 9 жовтня. впродовж доби з 16-кіломтерової зони було евакуйовано 12,5 тисячі осіб.

Силові відомства підозрюють диверсію і, виходячи з характеру вибухів, припускають, що на арсеналі було закладено вибухівку.

ДСНС у Чернігівській області повідомляло, що на арсеналі поблизу Ічні зберігалося 88 тисяч тон боєприпасів, але в Генштабі Збройних сил заявляли, що ця цифра відрізняється від реальної десь у 1,5-2 рази.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування