Денісова про відповідь РФ щодо Балуха: Втомилася читати ці брехні

Субота, 13 жовтня 2018, 15:47

Омбудсмен Людмила Денісова заявляє, що РФ надає неактуальну інформацію про стан здоров'я українських політв'язнів.

Про це вона написала в суботу на своїй сторінці в Facebook.

Денісова опублікувала відповідь радника президента РФ Михайла Федотова від 12 жовтня на її запит від 30 серпня.

"Радник президента РФ написав, що українець Володимир Балух голодував тільки місяць. Не більше 200 днів, які підраховували всі, а лише 30. І ніби в кінці квітня політв’язень відновив харчування. Та ми всі знаємо, що лише 9 жовтня Володимир Балух написав листа про призупинення протесту на час етапу до колонії", - підкреслила Денісова.

Вона зазначила, що стан здоров’я українця медики в РФ оцінюють як нібито задовільний, як і у трьох інших політв’язнів.

"Я втомилася читати ці брехні РФ без медичних довідок, які регулярно вимагаю і досі чекаю", - заявила омбудсмен.

Вона також додала, що через майже 2 місяці, які пройшли з моменту запиту, інформація про стан здоров'я українських політв'язнів уже неактуальна.

Як повідомлялося, 8 жовтня засуджений в Криму український активіст Володимир Балух вирішив призупинити голодування до етапу в російську колонію і написав останню волю на випадок фізичної або психічної смерті.

У січні 2018 року Володимира Балуха засудили до 3 років і 5 місяців. Офіційно – за зберігання боєприпасів, неофіційно – за те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я власного будинку.

19 березня він оголосив безстрокове голодування.

15 травня Балух написав листа українцям, в якому розповів, що в жодного разу, за весь час перебування в полоні, не вживав тюремної "баланди" і добровільно не зробить цього за жодних обставин.

Українець уточнив, що на 25 день голодування після консультації з Архієпископом Кримським Климентом, щоб виключити ймовірність насильницького годування і несанкціонованого застосування медичних засобів життєзабезпечення організму, а також, щоб не завдавати непоправного горя своїм рідним, став вживати дві склянки вівсяного киселю, 50-70 г сухарів з чорного хліба і чай з медом.

Після цього уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова стверджувала, що незаконно утримуваний у СІЗО в окупованому Криму Володимир Балух не голодує, а харчується "за спеціальною схемою".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування