Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибухи на складах: військових покликали до Ради на таємний звіт

Середа, 17 жовтня 2018, 12:24

Парламентський комітет з нацбезпеки й оборони планує у середу в закритому режимі заслухати доповідь представників Міністерства оборони та Генштабу щодо захищеності складів боєприпасів в Україні.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

"17 жовтня 2018 року о 15:00 … відбудеться засідання комітету, на якому першим питанням заплановано заслухати інформацію Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України щодо стану захищеності, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Також буде порушене питання виконання видатків за відповідними бюджетними програмами.

"Розгляд згаданого питання порядку денного засідання комітету відбуватиметься у закритому режимі", - наголошують у ВР.

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня почалися вибухи на 6-му арсеналі Міноборони в Чернігівській області, впродовж доби з 16-кіломтерової зони було евакуйовано 12,5 тисячі осіб. 

ДСНС у Чернігівській області повідомляло, що на арсеналі поблизу Ічні зберігалося 88 тисяч тон боєприпасів, але в Генштабі Збройних сил заявляли, що ця цифра відрізняється від реальної десь у 1,5-2 рази.

Силові відомства підозрюють диверсію на складах і припускають, що на арсеналі було закладено вибухівку.

13 жовтня на території артскладів біля Ічні спостерігалася детонація боєприпасів, станом на 18:00 зафіксовано 44 вибухи.  

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...