Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандальне кримське судно "Норд" передали Агентству з розшуку активів

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 18:21

Прокуратура Автономної Республіки Крим передала Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) речовий доказ у кримінальному провадженні - судно "Норд", що було затримане українськими прикордонниками в Азовському морі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

Прокурори вказують, що рішення про передачу в АРМА прийняте для економії бюджетних коштів, що витрачаються на утримання арештованого судна на території морського порту "Бердянськ".

"Мета передачі судна - здійснення всіх заходів з управління з метою збереження або збільшення вартості активів або передачі активів в управління на підставі договору управління або розпорядження, або реалізації відповідних активів з подальшим розміщенням готівкових коштів на рахунках в державних банках до закінчення кримінального провадження", - сказав начальник управління прокуратури АР Крим Євген Комаровський.

У прокуратурі нагадали, що 4 жовтня поточного року вони направили в Апеляційний суд Києва обвинувальний висновок у відношенні громадянина України - капітана судна "Норд" в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.332-1 КК України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави) для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті.

"Капітан судна СЧС "Норд", на шкоду інтересам України забезпечив незаконний виїзд зі тимчасово окупованої території України за межами дозволених порядком контрольних пунктів перетину адміністративного кордону з півостровом Крим членам екіпажу зазначеного судна, з метою промислового вилову риби", - пояснили у відомстві.

 

Нагадаємо, 25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник "Норд" під прапором РФ. Судно зареєстроване в окупованому Росією Криму.

30 березня суд заарештував судно "Норд" .

2 квітня капітану "Норда" було оголошено підозру за "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї".

Частині екіпажу судна "Норд" вдалося втекти з України.

Пізніше стало відомо, що екіпаж кримського риболовецького судна "Норд" не понесе адміністративної відповідальності за незаконний перетин кордону України, оскільки збіг термін розгляду справи в суді.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування