За добу під Ічнею вилучили понад 1200 вибухонебезпечних предметів - ДСНС

Субота, 20 жовтня 2018, 16:59

Упродовж 19 жовтня піротехнічні підрозділи ДержНС вилучили 1283 вибухонебезпечних предмети навколо території 6 арсеналу Міноборони України поблизу н.п. Ічня на Чернігівщині. 

Про це 20 жовтня повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій. 

"Всього з початку робіт відпрацьовано 276 заявок та вилучено 6936 вибухонебезпечних предметів. Станом на ранок 20 жовтня  продовжується очищення території, прилеглої до арсеналу", - повідомили у відомстві.  

Також на прилеглих до арсеналу територіях було зафіксовано три пожежі настилу у лісі окремими осередками.

У ДСНС нагадали про роботу "Гарячої лінії" у цілодобовому режимі за номерами (046) 2-678-274, (046) 2-676-003.

 
 
фото - прес-служба ДСНС

Нагадаємо, вибухи на 6-му арсеналі Міноборони почалися в ніч на 9 жовтня, упродовж доби з 16-кіломтерової зони було евакуйовано 12,5 тисячі осіб.

За даними ДСНС у Чернігівській області, на арсеналі поблизу Ічні зберігалося 88 тисяч тон боєприпасів, але у Генштабі Збройних сил заявили, що цифра відрізняється від реальної у 1,5-2 рази.

Силові відомства підозрюють диверсію на складах і припускають, що на арсеналі було закладено вибухівку.

Як заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, за 4 дні до вибухів на арсеналі Міноборони неподалік бачили 2 чоловіків у камуфляжі, а у момент початку вибухів на арсеналі у зоні покриття працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використати для приведення вибухового пристрою в дію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування