Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін: Реакцією на фейкові "вибори" в ОРДЛО стане посилення санкцій

Субота, 10 листопада 2018, 15:34

Реакцією на проведення фейкових "виборів" на Донбасі стане посилення міжнародних санкцій.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін напередодні "голосування" в ОРДЛО у відеозвереннні в своєму Twitter.

Він підкреслив, що так звані "вибори", які Росія хоче організувати на території окупованого Донбасу, є злочином.

"За злочини обов'язково буде покарання. Звичайно, у вигляді санкцій і, звичайно, у вигляді того, що будь-яка цивілізована людина не буде цей злочин сприймати", - сказав Клімкін.

Він також закликав людей, які проживають на території ОРДЛО, не брати участь у фейкових "виборах".

"У мене заклик до всіх тих, хто страждає на окупованих територіях. Не тільки як міністра закордонних справ, але дуже простий людський заклик – не віддавайте свій голос на цих фейкових виборах, не беріть у них участь. Не дайте Росії легітимізувати ці вибори, не дайте Росії легітимізувати окупацію Донбасу. Ваш голос буде дуже важливий на справжніх виборах, коли Росія і її зброя заберуться з Донбасу, коли вибори будуть організовані Україною й міжнародним співтовариством. Ви будете визначати долю справжнього українського, а не окупованого Донбасу", - сказав міністр.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій також закликали українських громадян на території ОРДЛО не брати участі в "виборах" 11 листопада.

"МТОТ звертається з проханням до громадян України, які вимушені перебувати в окупації, утриматися від участі у нелегітимних виборах та просить не піддаватися маніпуляціям держави-агресора. Ми сподіваємося, що незламність духу, вірність і відданість загальнолюдським цінностям демократичного світу, допоможе вам зробити вибір на користь миру, до якого ми всі прагнемо", - йдеться на сайті міністерства.

Там підкреслили, що, відповідно до комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, затверджених Резолюцією Ради Безпеки ООН 2202 проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей передбачено виключно на місцевому рівні за умови дотримання українського законодавства, відповідних демократичних стандартів ОБСЄ та забезпечення максимальної прозорості.

Як повідомлялося, проросійські бойовики призначили "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей  на 11 листопада.

Президент Петро Порошенко зазначив, що так звані фейкові "вибори", які Росія прийняла рішення проводити 11 листопада на окупованому Донбасі, запустять запровадження нових санкцій щодо РФ.

В ОБСЄ вважають, що вибори на території ОРДЛО не відповідатимуть Мнським угодам.

ЄС також засудив заплановані проросійськими бойовиками на 11 листопада "вибори" на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Міністри ЄС 19 листопада обговорять нові санкції через "вибори" на окупованому Донбасі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: