Невідомі зламали офіс заарештованого в Криму адвоката Курбедінова

Понеділок, 10 грудня 2018, 11:16

В офіс кримських адвокатів, зокрема заарештованого окупаційною владою Криму Еміля Курбедінова, спробував проникнути невідомий чоловік.

Про це 10 грудня повідомляє кореспондент "Радіо Свобода" Антон Наумлюк в Facebook.

"Людина в куртці, кепці, з сумкою розбила залізною трубою вікно в офісі адвокатів Еміля Курбедінова, Едема Семедляєва і інших, спробувала відкрити вікно і проникнути всередину", - написав журналіст.

Наумлюк додав, що інцидент стався 9 грудня о 17.00.

"Ми розцінюємо це, як чергову спробу тиску на правозахисників і незалежних адвокатів в Криму, дії одного порядку з судовим переслідуванням адвоката Еміля Курбедінова", - зазначив юрист Назім Шеіхмамбетов.

 

За словами юриста, на них намагаються тиснути, використовуючи правові та неправові методи тиску.

Також повідомляється, що адвокати звернулися в поліцію.

7 грудня підконтрольний Кремлю "суд" у Сімферополі арештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на 5 діб за статтею 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій) за пост в соцмережі Facebook 2013 року.

Курбедінов заявляє, що його затримання відбувалося "з абсурдних підстав", і він не визнає звинувачень в екстремізмі.

Зазначається, що одним зі свідків у справі проходить співробітник ФСБ Росії Андрій Сушко, який брав участь в затриманні і тортурах кримськтатарського активіста Рената Параламова.

Вранці 6 грудня кримського адвоката Еміля Курбедінова затримали співробітники так званого Центру з протидії екстремізму. 

Його звинуватили у демострації символіки Хізб ут-Тахрір у Facebook-пості 2013 року.

Курбедінов захищає у кримських "судах" багатьох політв'язнів, зокрема, кримських татар, яких звинувачують у причетності до забороненої в Росії організації Хізб ут-Тахрір.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...