Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оточення судді-втікача Татькова заробляє мільйони на арештованому майні

Вівторок, 11 грудня 2018, 13:31
Оточення судді-втікача Татькова заробляє мільйони на арештованому майні

Елітне нерухоме майно в Україні, оформлене на родичів та довірених осіб судді-втікача Віктора Татькова, продовжує приносити їм дохід попри накладений арешт.

Про це журналістам програми "Схеми" повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

За клопотанням ГПУ Подільський райсуд Києва арештував майже 300 об’єктів нерухомості, яке належить особам, наближеним до Татькова.

"В більшості це майно передано в оренду. За попередніми даними, щомісячно приносить близько 8 мільйонів гривень доходу здача в оренду цих приміщень", – розповів Сергій Горбатюк.

​Наприкінці листопада Генпрокуратура звернулася до суду з клопотанням про передачу арештованого майна до Нацагентства з розшуку та менеджменту активів.

Однак Подільський районний суд Києва в цьому відмовив, пославшись на те, що треба з’ясувати позицію формальних власників арештованої нерухомості.

У Генпрокуратурі кажуть, що знову клопотатимуть про передачу майна в АРМА.

"Схеми" також виявили у родини судді Татькова в Іспанії 60 гектарів землі та півдесятка апартаментів.

Раніше журналісти з’ясували, що на родичів та незаможних друзів екс-голови Вищого господарського суду записано близько сотні об’єктів нерухомості в Україні та під десяток в Іспанії.

29 вересня 2016 року Верховна Рада звільнила Татькова з посади судді за законом про люстрацію.

Однак 30 листопада 2018 року суд визнав незаконним його звільнення.

17 жовтня 2016 року ГПУ повідомила про підозру Татькову та його заступнику Артуру Ємельянову в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ.

Навесні 2018 року стало відомо, що екс-голова Вищого господарського суду Віктор Татьков попросив притулку в Австрії.

У червні Генеральна прокуратура заявляла, що вживає заходів для екстрадиції Татькова, але констатувала, що "процедура ускладнилася".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування