Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УПЦ МП каже, що СБУ вивезла з дому митрополита, у спецслужбі заперечують

П'ятниця, 14 грудня 2018, 14:35

Представники Української православної церква Московського патріарху заявляють, що СБУ у примусовому порядку доставляє одного з митрополитів у Київ нібито до президента, у спецслужбі це заперечують.  

Про те, що митрополита Могильов-Подільського і Шаргородського Агапіта (Бевцика) нібито повезли у Київ силовики, повідомив у Facebook голова юрвідділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов.  

"Пам'ятаєте я казав, що єпископів УПЦ будуть на собор з "охороною" доставляти? Так от, сьогодні Митрополита Могильов-Подільського і Шаргородського Агапіта (Бевцик) в примусовому порядку СБУ Вінницької області доставляє до Києва", - написав він.  

За словами Бахова, владику нібито забрали з дому, де він гостював, у Чернівецькій області.

"Офіційна версія – на розмову з Президентом!", - написав він. 

 
Митрополит Агапіт 
Фото real-vin.com

В СБУ Вінничини цю інформацію заперечують.

"Співробітники Вінницького управління СБУ не виїжджали до Чернівецької області і тим більше нікого там не затримували", - сказала прес-офіцер СБУ Вінницької області Ірина Алєксєєва.  

Нагадаємо, 30 листопада Служба безпеки України проводила слідчі дії за місцем проживання предстоятеля Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Павла.

3 грудня стало відомо, що правоохоронці проводять обшуки у будівлях, які належать єпархіям УПЦ Московського патріархату. Зокрема, силовики провели 8 санкціонованих обшуків у Києві, Житомирі, Овручі і Коростені.

Під час обшуків СБУ знайшла брошури з пропагандою.

5 грудня в управлінні СБУ в Рівненській області допитували 12 священнослужителів Рівненської та Сарненської єпархій УПЦ МП.

15 грудня відбудеться об'єднавчий собор щодо української автокефалії. На ньому вирішуватимуть три питання.

Російська церква не визнає такого рішення і називає його неканонічним.

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування