Міжнародний союз біатлоністів "закрив очі" на росіян з допінгом

Субота, 15 грудня 2018, 12:48
Міжнародний союз біатлоністів закрив очі на росіян з допінгом

Виконавча рада Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) ухвалила рішення не вживати жодних дій щодо членів збірної Росії з біатлону, підозрюваних у використанні заборонених речовин з метою допінгу.

Відповідне рішення IBU оприлюднено у мікроблозі Союзу.

"Виконавча рада IBU обговорила інформацію, отриману від влади Австрії про розслідування щодо членів збірної Росії з біатлону. ... Виконавча рада вважає, що наразі жодних дій не потрібно", - йдеться у повідомленні.

У IBU пояснили, що таке рішення частково пов'язано з тим, що влада Австрії не надала IBU ніякої додаткової інформації про поточні розслідування. 

"Міжнародний союз біатлоністів, як і раніше, зосереджений на роботі з нинішнім керівництвом Союзу біатлоністів РФ (RBU) щодо виконання критеріїв, які забезпечать більш надійну антидопінгову програму RBU", - заявили в IBU.

Раніше росЗМІ повідомили, що Центральна прокуратура з протидії економічним злочинам та корупції Австрії веде розслідування щодо п'яти членів збірної Росії з біатлону, підозрюваних у використанні заборонених речовин з метою допінгу, а ще п'ять російських спортсменів підозрюють у шахрайстві, пов'язаному з допінгом. 

Зазначалося, що 12 грудня у розташування збірної Росії, яка приїхала до Австрії для виступу на етапі Кубка світу в Хохфільцені (13-16 грудня), прибули представники поліції, які провели опитування ряду російських спортсменів і фахівців про можливі порушення антидопінгових правил.

Відзначається, що серед підозрюваних - призер Ігор у Сочі Євген Гараничев, Олександр Логінов і олімпійський чемпіон 2014 року Антон Шипулін.

Також в списку присутні колишній головний тренер національної команди Олександр Касперович, олімпійський чемпіон в естафеті Олексій Волков, Ірина Старих, лікарі і масажисти збірної Євген Шутов, Артем Кринцілів, Олександр Селявкін і Дмитро Топичканов.

У грудні 2017 року виконком IBU знизив статус RBU до тимчасового членства через допінг-порушення російських біатлоністів.

У червні 2018 р. IBU залишив в дії своє рішення про обмеження прав Союзу біатлоністів Росії (RBU).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування