Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Столипін", таргани розміром із сірникову коробку: Сущенко розповів про своє етапування

Понеділок, 17 грудня 2018, 10:57

Незаконно засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко надіслав перший малюнок з колонії в селі Утробіно та розповів про свої спостереження щодо нового місця перебування.

Лист свого кореспондента оприлюднив 17 грудня "Укрінформ".

"Кілька рядків про буденне. За минулий з моменту етапування час довелося пережити культурний шок, пов'язаний перш за все не з умовами та "принадами" переміщення за примусом (вагон "столипін", антисанітарія, таргани розміром із сірникову коробку, всюдисущі гризуни всіх мастей, цвіль, вологість, непроглядна темрява, недоїдання і холод), а зі ставленням до людей, які змінили за рішенням суду свій соціальний статус", - пише Сущенко.

 
 

За словами журналіста, метою співробітників виправної установи є залякати і принизити гідність людей, які відбувають покарання.

Сущенко зазначив, що до того моменту, поки людина не відчує на собі ув'язнення, його неможливо уявити. "... Це страшно, тривожно страшно", – пише він.

Крім листа колегам політв'язень надіслав свій новий малюнок – "Руанський собор". Раніше Сущенко вже малював його, але з невідомих причин малюнок загубився і не дійшов до його сім'ї. Тому журналіст вирішив намалювати новий.

 

Як зазначив Сущенко, малюнок виконаний за допомогою "кіровського рожевого киселя" і пастеллю.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку.

Він заявив, що розраховує на обмін.

Громадський захисник журналіста Марк Фейгін у свою чергу заявив, що Сущенко готовий просити про помилування.

Власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року, у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

4 червня 2018 року Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

Сущенко провину не визнав.

За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з'ясувати можливість нового наступу бойовиків "ДНР" на Маріуполь.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування