Дуже важливо не продовжувати дію воєнного стану – Волкер

Середа, 19 грудня 2018, 10:47

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що дуже важливо не продовжувати дію воєнного стану в 10 областях країни.

Про це він сказав на зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, повідомляє прес-служба парламенту.

Зокрема, Парубій сказав Волкеру, що Україна потребує новітнього озброєння, яке би дозволило ефективніше захищати кордони країни і розраховує в цьому питанні на підтримку США.

"Ми підтримуємо прагнення України щодо зміцнення боєготовності збройних сил для відповіді на російську агресію", - сказав Волкер, зауваживши, що дуже важливо не продовжувати у часі дію воєнного стану і дотримуватись демократичних принципів.

Коментуючи введення воєнного стану, Парубій підкреслив, що рішення було важливим для координації дій між громадянськими адміністраціями і військовими.

"Ми не знаємо про те, коли і як можуть відбутися провокації, тому маємо бути готові до них у повній мірі. Якщо не буде прямої агресії, питання не буде знову підніматися, оскільки необхідно провести вибори", - наголосив голова ВР.

Парубій запевнив, що президентські вибори відбудуться вчасно, а введення воєнного стану у прикордонних районах, "це був превентивний захід приведення оборони до повної готовності, не було введено комендантської години чи обмежень, які б вплинули на свободу людини".

Також Волкер повідомив, що у січні 2019 року конгрес США заслухає інформацію про виділення 125 млн дол. військової допомоги Україні - половини допомоги на наступний рік.

"У Америки є бажання підтримати Україну у її намірах зміцнити оборону на морі, берегової лінії і повітряної оборони", - сказав Волкер.

Як повідомлялося, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом із 24 моряками, 3 яких отримали поранення.

Україна у зв’язку з цим вирішила ввести воєнний стан у 10 областях.

Читайте також: Що таке воєнний стан, як він може вплинути на майбутні вибори, роботу ЗМІ і мої права?

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування