Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини дня: про Азарова, бійку в Раді та вимогу до УПЦ МП перейменуватися

Четвер, 20 грудня 2018, 20:55
Новини дня: про Азарова, бійку в Раді та вимогу до УПЦ МП перейменуватися

Рада зобов’язала УПЦ Московського патріархату перейменуватися, депутати знову побилися, а з Азарова зняли санкції — новини, які обговорювали 20 грудня.

Про Церкву

Рада схвалила законопроект, згідно з яким УПЦ Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії. Тепер у церкви є два місяці на добровільну зміну назви. Потім реєстрацію скасують.

"Порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони вірян" — УПЦ Московського патріархату закликала Порошенка ветувати закон про перейменування МП.

Російський патріарх Кирил закликав очільників помісних православних церков не визнавати результати Об'єднавчого собору у Києві та зупинити "руйнівні для Православ'я дії".

Про Раду

Тут у Раді знову депутати побилися. Найбільше дісталося представникам "Опозиційного блоку". Усе почалося після того, як Нестор Шуфрич зірвав з трибуни плакат про Медведчука. Далі було шумно.

Про Азарова і санкції проти нього

Суд Євросоюзу анулював санкції, що були накладені на колишнього українського прем’єра Азарова, запроваджені проти нього у 2014.

Про інші важливі новини

СБУ встановила 10 найманців ПВК "Вагнера", які можуть бути причетні до убивства трьох російських журналістів в Центральноафриканській республіці.

Верховна Рада схвалила продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування