Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полторак: Ми не відмовимося від проходу через Керченську протоку

П'ятниця, 28 грудня 2018, 15:39

Україна не відмовиться від свого права вільного проходу через Керченську протоку з дотриманням всіх міжнародних норм і права.

На цьому в інтерв’ю телеканалу "ZIK" наголосив міністр оборони Степан Полторак, інформує прес-центр Міноборони.

"Буде і 20, і 30, і 100, і це буде завжди, тому що Азовське море - це частина України, Маріуполь, Бердянськ наші порти це частина України, це частина нашої економіки. І ми точно не відмовимося від нашого права вільного проходу через Керченську протоку з дотриманням всіх міжнародних норм і права, – заявив міністр.

За його словами, другий перехід українських суден не відрізнявся від першого за організацією та підготовкою.

"По порядку проходу, по плануванню він був здійснений планово", – зазначив Полторак.

"Що стосується провокацій: Російська Федерація подивилася на те, що в наших планах є подальші проходи через Керченську протоку і є бажання посилити наше угрупування в Азовському морі, тому вони якраз і використали другу спробу для того, щоб здійснити провокацію з кораблями, – підкреслив глава оборонного відомства.

Нагадаємо: 

  • Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емануель Макрон 28 грудня виступили із спільною вимогою до РФ звільнити українських моряків та забезпечити вільний і безперешкодний транзит для всіх суден через Керченську протоку.
  • 19 грудня секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявляв, що Україна готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку.
  • 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом з 24 моряками, 3 з яких зазнали поранень.
  • Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою у "порушенні російських кордонів".
  • Українських моряків тримають у СІЗО "Лефортово" у Москві.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...