Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Мюллер зацікавився українцями, які відвідали інавгурацію Трампа

П'ятниця, 11 січня 2019, 06:27
Мюллер зацікавився українцями, які відвідали інавгурацію Трампа

Спеціальний радник ФБР Роберт Мюллер, який розслідує втручання РФ у президентські вибори в США, припускає, що дехто з українців, які відвідали інавгурацію Дональда Трампа, намагалися запропонувати "мирні" плани та інші угоди, що збігаються з інтересами Москви.

Про це пише The New York Times.

Федеральна прокуратура розпитувала свідків про те, як деякі українці отримали доступ до подій інавгурації, з ким вони зустрічалися під час свого перебування в Сполучених Штатах, і що вони обговорювали, включаючи питання про різні пропозиції "мирних планів".

Як стало відомо з ненавмисно оприлюднених даних про звинувачення колишнього голови виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта, слідство цікавиться, чи не передавав росіянин Костянтин Килимник, якому Манафорт повідомляв результати соцопитувань в США, ці дані двом українським олігархам Сергію Льовочкіну і Ринату Ахметову.

Льовочкін, згідно зі списком гостей, був присутній на Балу Свободи.

Американський консультант Сем Паттен, який працював з Килимником, в кінці серпня визнав себе винним в отриманні 50 тисяч доларів від іноземця, яким за описом був Льовочкін, але в судових документах названий лише "видатним українським олігархом", за покупку квитків на ексклюзивні інавгураційні заходи Трампа для нього самого, Килимника і ще однієї особи описаної тільки як "ще один українець".

Інші українці, які приїхали до Вашингтона на інавгурацію, сказали, що прокурори задавали широке коло питань.

"Мене двічі допитувало ФБР і Мюллер", - сказав колишній нардеп від Радикальної партії Ляшка Андрій Артеменко, який прибув на інавгурацію з метою запропонувати новій адміністрації США "мирний план" для України і Росії.

При цьому Артеменко не відвідував ніяких заходів, на які був потрібний вхідний квиток.

Як пише видання, український депутат Сергій Ківалов, який був на Балу, не відповів на запити щодо коментарів про те, як він отримав свої квитки. Інший депутат Борислав Береза, який розмістив свою фотографію в смокінгу на Балу, сказав, що він отримав свої квитки безкоштовно від когось, "пов'язаного з Іллінойсом", заявивши, що точно не пам'ятає ім'я.

Нагадаємо:

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування