Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РосЗМІ: Слідство у "справі" полонених моряків продовжили до літа

Субота, 12 січня 2019, 10:35

Попереднє слідство щодо 24 військовополонених українських моряків, захоплених російськими прикордонниками у Керченській протоці, продовжено до 25 травня.

Про це пише російський "Інтерфакс" з посиланням на адвоката Миколу Полозова.

"Термін слідства продовжено до 25 травня, при цьому продовжити термін арешту слідство просить до кінця квітня", - повідомляє ЗМІ, цитуючи Полозова.

За словами адвоката, подальше продовження терміну слідства у справі буде залежати від інтенсивності слідчих дій.

"Скільки триватиме слідство, я не можу знати, це залежить від обсягу слідчих дій, а нас слідчі не посвячують у свої плани", - додав він.

Читайте також: 

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Нагадаємо, 

  • 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопилидва малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом з 24 моряками, 3 з яких зазнали поранень.
  • Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою у "порушенні російських кордонів". Згодом з Сімферополя їх відправили до СІЗО "Лефортово" у Москві.
  • Під час допитів усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими
  • Слідчі СУ ФСБ заявили, що судові засідання з розгляду клопотань слідства про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно військовополонених українських моряків відбудуться 15 січня у Лефортовському райсуді Москви.
  • На думку адвоката Іллі Новікова, суд у справі військовополонених українських моряків розпочнеться не раніше ніж за рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування