Тюремники заявили, що здоров'я поранених моряків "повністю відновлено"

Субота, 12 січня 2019, 13:42
Тюремники заявили, що здоров'я поранених моряків повністю відновлено

Найближчими днями поранені під час атаки російських прикордонників українські моряки будуть виписані з лікарні СІЗО і поміщені до загальних камер. 

Про це 12 січня повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на заступника голови Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Валерія Максименка.

"Всі вони готові до виписки, найближчими днями випишемо їх з лікарні на загальний режим, оскільки всі функції організму повністю відновлено", - заявив Максименко.

За його словами, лікування Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру та Василю Сороці "надається у повному обсязі".

"Воно (лікування - ред.) вже практично закінчено, але все одно кожен день їх оглядають лікарі - хірург, терапевт, іноді запрошуємо невропатолога. Показники всіх аналізів у всіх трьох - кров, біохімія - практично ідеальні, температура - 36,6. Все троє ходять, за свята набрали вагу - по 1,5-2 кг, оскільки їх раціон харчування посилений", - повідомив заступник голови ФСВП РФ.

Нагадаємо, в результаті атаки пограслужби РФ у Керченській протоці було заарештовано 24 українських моряка, які наразі утримуються у московському СІЗО "Лефортово", троє з них під час атаки росіян отримали поранення: Роман Мокряк, Денис Гриценко, Олег Мельничук, Богдан Небилиця, Володимир Лісовий, Андрій Драч, Юрій Без'язичний, В'ячеслав Зінченко, Євген Семідоцкій і Андрій Шевченко, Андрій Оприск, Сергій Цибізов, Юрій Будзило, Володимир Терещенко, Віктор Беспальченко, Володимир Варимез, Михайло Власюк, Богдан Головаш, Сергій Чуліб, Владислав Костишин, Сергій Попов.

Читайте також: 

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Нагадаємо, 

  • 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопилидва малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом з 24 моряками, 3 з яких зазнали поранень.
  • Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою у "порушенні російських кордонів". Згодом з Сімферополя їх відправили до СІЗО "Лефортово" у Москві.
  • Під час допитів усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими
  • Слідчі СУ ФСБ заявили, що судові засідання з розгляду клопотань слідства про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно військовополонених українських моряків відбудуться 15 січня у Лефортовському райсуді Москви.
  • На думку адвоката Іллі Новікова, суд у справі військовополонених українських моряків розпочнеться не раніше ніж за рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...