Убивство Ганздюк: Ярош вперше прокоментував причетність колишніх побратимів

Вівторок, 15 січня 2019, 07:11
Убивство Ганздюк: Ярош вперше прокоментував причетність колишніх побратимів

Командувач "Української добровольчої армії", екс-керівник "Правого сектору" народний депутат Дмитро Ярош закликав дочекатися суду у справі вбитої активістки Катерини Гандзюк та запевнив, що винних не покриватиме.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Стосовно ситуації із трагічною загибеллю активістки Катерини Гандзюк, у чиєму вбивстві обґрунтовано підозрюються колишні бійці АТО, Ярош вказав наступне:

"По Херсону і Гандзюк мені зателефонував генерал-лейтенант Кононенко з СБУ. Я дав вказівку всім своїм хлопцям максимально сприяти слідству. Про все інше ми будемо говорити після судового рішення. Ми надали повне сприяння по справі Гандзюк. Вони прилетіли к нам на базу "вертушкою", почали слідчі дії і так далі".

На запитання, чи буде він захищати своїх колишніх побратимів, Ярош сказав:

"Будь-яка структура, і УДА в тому числі, – зліпок суспільства. У нас, повірте, зібрані не найідеальніші люди. Є хлопці з відсидками, кого тільки немає".

"Коли ми їх з комбатами тримаємо в "єжових рукавицях", то люди працюють у правильному напрямку. Як тільки йдуть в тил, починається безгрошів’я, якісь звинувачення… Виправдати це неможливо. Треба карати, безумовно, з точки зору закону. Інших відповідей не може бути", ­ - наголосив лідер УДА.

За словами Яроша, випадків, коли він захищав своїх, і вони були винними, не було.

"Нікого не збираюсь прикривати, якщо людина свідомо йде на злочин. Ми маємо можливість найняти адвокатів, юридична допомога – будь ласка. Кожна людина має право на захист. Хай доводить свою невинуватість".

Очільник УДА розповів також про своє знайомство з ветераном АТО Сергієм Торбіним, якого слідство називає організатором замаху на Гандзюк, що призвів до смерті активістки:

"Він був командиром розвідроти. Що він за людина? На війні це – герой. Взимку, коли вже падав ДАП, він в Пісках цілу роту з 93-ої бригади вивів з такого, що потім командир роти, він поранений був, приїхав на колясці до мене в госпіталі, де я також поранений лежав, та дякував за Торбіна".

Ярош зазначив, що воліє коментувати всі ці речі після суду.

"Не хочу звинувачувати. Також не хочу виправдовувати всіх цих людей", - резюмував він.

На запитання, чому доволі часто члени "Правого сектору" та УДА потрапляють у центр скандалів, пов’язаних із рейдерством, рекетом, розборками на регіональному рівні, Ярош відповів:

"Як на мене, український народ занадто ідеалізував добровольчий рух. Так, в багатьох питаннях є за що. Але треба враховувати, що добровольці – живі люди. Вони можуть без перебільшення героїчно воювати. Але коли випадають із системи, виходять на "вільні хліба", часто потрапляють у середовище, де процвітають рекет, корупція і всі інші речі".

Більше про ставлення Яроша до влади, виборів, кандидатів у президенти, Путіна, про військову тактику під час повномасштабного вторгнення РФ, про власні страхи, смерть і рай читайте в його інтерв’ю "Українській правді".

Нагадуємо:

Читайте також: Нові прізвища у справі Гандзюк, та хто насправді відкрив таємницю слідства

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...