Щоб не розмахували перед поліцією: Нардепам нагадають, як користуватися диппаспортом

Вівторок, 15 січня 2019, 11:25

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила про необхідність нагадати народним депутатам про правила використання дипломатичних паспортів, оскільки багато зловживань.

Про це вона сказала на погоджувальній раді у вівторок.

За її словами у пятницу, під час години запитань до уряду міністр закордонних справ Павло Клімкін має нагадати нардепами, як користуватися дипломатичними паспортами.

"Тому що маємо абсолютно неприпустимі випадки, коли депутати з різних фракцій користуються дипломатичними паспортами під час приватних поїздок в різні міста, столиці і континенти", - сказала Геращенко.

Вона додала, що не слід розмахувати такими документами перед обличчями поліції у Грузії чи деінде.

Нагадаємо,

  • 2 грудня МВС Грузії повідомило, що в Тбілісі були затримані 6 громадян України і один громадянин Грузії. У МВС повідомили, що вони прибули до Грузії 27 листопада.
  • Радник президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков заявив, що серед затриманих 2 грудня у Тбілісі (Грузія) українців був Семен Семенченко. Пізніше Семенченко заявив, що інформація про його затримування в Грузії – фейк.
  • Повідомлялося, що під час обшуків в готельних номерах виявили пістолети "Беретта" і "Макаров", автоматичну ручну вогнепальну зброю і різні боєприпаси.
  • Українці, затримані в Грузії за підозрою в зберіганні зброї, не визнають свою провину і на обвинувальних листах написали "Слава Україні".
  • У Верховній раді заявили, що народний депутат Семен Семенченко поїхав у Грузію з дипломатичним паспортом попри те, що парламент не відправляв його в офіційне відрядження у цю країну.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування