8 українським морякам у Росії вже продовжили арешт

Вівторок, 15 січня 2019, 13:59

Лефортівський суд Москви продовжив до 24 квітня термін арешту вісьмох із 24 українських моряків, захоплених росіянами в районі Керченської протоки 25 листопада 2018 року.

Про це повідомляє ТАСС.

"Суд постановив: клопотання слідства задовольнити, продовжити Роману Мокряку, Євгену Семідоцькому, Сергію Цибізову й Андрію Оприску запобіжний захід до 24 квітня", – оголосила спершу рішення суддя Альбіна Галімова.

"Суд постановив задовольнити клопотання слідчих органів і продовжити термін утримання під вартою до 24 квітня Богдана Головаша, Сергія Попова, Володимира Терещенка й Андрія Шевченка", – оголосив рішення суддя Сергій Рябцев.

Пізніше суддя Олена Канева оголосила ще одне рішення: "Клопотання слідства задовольнити, продовжити Михайлу Власюку, Андрію Драчу, Денису Гриценку і В'ячеславу Зінченку запобіжний захід до 24 квітня", – передає "РИА Новости".

Засідання проходило в закритому від публіки режимі. Проте родичам моряків, які приїхали на процес, вдалося поспілкуватися з ними до початку слухання.

Судилище росіян над українськими моряками
Судилище росіян над українськими моряками
Антон Новодережкін, tass.ru

Очікується, що суд у вівторок прийме рішення і за аналогічними клопотаннями щодо інших обвинувачених.

Засідання проходять у трьох різних залах одночасно, на лаві підсудних не опиняється більше чотирьох звинувачених за раз.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова взяла участь у засіданні суду, де розглядається справа однієї з груп українських моряків: Дениса Гриценка, Михайла Власюка, Андрія Драча та В’ячеслава Зінченка.

Адвокати моряків просили Лефортівський райсуд передати розгляд клопотань ФСБ РФ у військовий суд, але прохання було відхилено.

Читайте також Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо:                

УП, оновлено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування