У Медведчука похвалилися, що скасували заборону на російський культурний продукт у Львові

Четвер, 17 січня 2019, 14:39

"Український вибір" кума Путіна Віктора Медведчука через суд скасував заборону на використання російськомовного культурного продукту у Львівській області.

Про це повідомляє прес-служба громадського руху.

"16 січня 2018 року Львівський окружний адміністративний суд в повному обсязі задовольнив позов Громадського руху, визнавши протиправним і недійсним рішення Львівської обласної ради VII скликання від 18 вересня 2018 року № 745 "Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області"", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що аналогічні позови подавали також двоє громадян України – Сергій Іванов-Малявін і Роман Ліхачов. Ці позови були об'єднані в одне провадження.

В "Українському виборі" запевняють, що прийняте Львівською обласною радою рішення порушує Конституцію, закони України і міжнародне законодавство.

"Ми і далі будемо відстоювати права російськомовного населення, домагатися скасування подібних антиконституційних рішень політиків, одержимих русофобською істерією", - заявили в виконкомі руху.

У свою чергу нардеп і заступник голови "Українського вибору" Василь Німченко сказав, що вони спробують скасують подібні рішення Житомирської, Волинської, Івано-Франківської та Тернопільської облрад.

Нагадаємо: 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...