Трамп відповів на повідомлення ніби він наказав Коену збрехати Конгресу

Субота, 19 січня 2019, 04:25

Президент США Дональд Трамп заявив, що його колишній адвокат Майкл Коен намагається скоротити термін тюремного ув'язнення, стверджуючи що збрехати конгресу йому наказав сам Трамп.

Про це американський президент написав на своїй сторінці в Twitter.

Трамп процитував слова журналіста Fox News Кевіна Корка про те, що Коен вже засуджений за лжесвідчення і шахрайство, і зовсім недавно, цього тижня, Wall Street Journal припустив, що він, можливо, вкрав десятки тисяч доларів.

"Бреше, щоб скоротити собі тюремний термін", - заявив він, коментуючи публікацію BuzzFeed News про те, що Коен зізнався, що Трамп доручив йому збрехати Конгресу США і сказати, що переговори про будівництво в Москві хмарочоса Trump Tower завершилися за кілька місяців до того, як це сталося в дійсності.

При цьому, як повідомляє CNBC, в п'ятницю спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який веде розслідування про ймовірну змову Трампа з росіянами, опублікував витяги звіту, в якому стверджувалося, що президент США наказав своєму колишньому юрисконсульту дати брехливі свідчення під присягою у Конгресі.

Видання BuzzFeed News, посилаючись на два неназваних джерела з правоохоронних органів, повідомило, що Трамп наказав Коену збрехати про плани зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним під час виборчої кампанії в 2016 році для обговорення будівництва в Москві хмарочоса Trump Tower.

У той же час, представник офісу Мюллера Пітер Карр заявив, що "те, як BuzzFeed підніс конкретні заяви офісу спеціального прокура, а також кваліфікація документів і свідчень, отриманих цим офісом, щодо свідчень Майкла Коена в Конгресі, є не точним".

Яку саме частину повідомлення BuzzFeed офіс Мюллра вважає не точною, не ясно.

Нагадуємо:

  • У січні минулого сайт BuzzFeed опублікував документ, в якому говорилося, що за Трампом стежили в московському готелі Ritz Carlon і зібрали компрометуючу інформацію про його особисте життя і фінансову діяльність.
  • З даних документа і пояснень ЗМІ випливає, що документ був складений для штабу демократів або штабу Клінтон в період кампанії. Його твердження ґрунтуються на анонімних повідомленнях "джерел". Немає ніяких підтверджень його достовірності.
  • Через рік особистий адвокат Трампа Майкл Коен подав до суду на новинний сайт BuzzFeed за публікацію цього досьє.
  • У листопаді Коен визнав, що дав неправдиві свідчення у зв'язку з федеральним розслідуванням щодо втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.
  • Коен погодився співпрацювати зі слідством і визнав себе винним у восьми кримінальних звинуваченнях в ухиленні від сплати податків, банкрутстві і порушеннях у фінансуванні кампанії.
  • Він сказав федеральному суду в Нью-Йорку, що Трамп під час передвиборної кампанії доручив йому організувати виплати двом жінкам, щоб змусити їх мовчати про відносини з кандидатом в президенти.
  • За порушення виборчого законодавства і брехню Конгресу Коен засуджений в цілому до трьох років в'язниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News