Бойко-Рабінович оскаржать рішення суду, що підтвердив закриття дільниць в РФ на виборах-2019

Неділя, 6 січня 2019, 17:47

Апеляційний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні позову щодо визнання протиправним і недійсним постанови ЦВК про заборону громадянам України голосувати на території РФ.

Як заявили 6 січня у прес-службі "Опозиційної платформа – За життя", рішення суду було ухвалено у неділю на підсумковому засіданні за позовом нардепа Василя Німченка, пише "Інтерфакс-Україна"

Зазначається, що партія оскаржить дане рішення суду після вихідних. 

Як заявив кандидат від "Опозиційної платформи – За життя" Юрій Бойко, ліквідація закордонних виборчих дільниць на території РФ "порушує основоположні принципи конституційних прав і свобод". Він додав, що "твердження про нібито неможливість гарантування безпеки виборчого процесу – елемент пропагандистської істерії заради отримання потрібного "результату" виборів". 

Читайте також: 

Третій зайвий. Чому Льовочкін з Медведчуком готуються до виборів без Ахметова

 Опозиційний розкол. Як Бойко і Вілкул ділять спадок "регіоналів"

Ахметов, Льовочкін і Медведчук, або Троє в партії, не рахуючи Рабіновича

Нагадаємо,

  • Раніше апеляційний адмінсуд Києва не задовольнив позов представників "Опозиційного блоку" про незаконність постанови ЦВК про закриття виборчих дільниць на території РФ, повідомив глава фракції "Оппоблоку" у ВР Вадим Новинський.
  • 31 грудня в Україні стартувала виборча кампаніяз виборів президента. Висування кандидатів та подання документів кандидатів у президенти триватиме до 3 лютого.
  • У той же день на сайті ЦВК було оприлюднено постанову №274, відповідно до якої 5 дільниць для голосування в Росії переносяться з території РФ до посольств України в Грузії, Казахстані та Фінляндії.
  • 9 листопада співголова партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко та лідер партії "За життя" Вадим Рабінович повідомили, що підписали угоду про створення "Опозиційною платформи – За життя". В "Опоблоці" заявили, що це рішення Бойка, а не всієї партії.
  • 17 листопада рада "Опозиційною платформи - За життя" одноголосно висунула кандидатуру Юрія Бойка для участі у президентських виборах.
  • 20 листопада співголова депутатської фракції парламенту "Опозиційний блок" Олександр Вілкул заявив, що з фракції виключили співголову Юрія Бойка та заступника голови фракції Сергія Льовочкіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News