Капітан "Норду" не перетинав кордон і адмінмежу з Кримом – прикордонники

Понеділок, 11 лютого 2019, 09:56

Капітан кримського сейнера "Норд" Володимир Горбенко, який нібито перебуває на півострові, офіційно не перетинав український кордон і адміністративну межу.

Про це "Українській правді" повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

"Що ми можемо стверджувати на даний момент, що офіційно ані контрольований кордон з Російською Федерацією, ані адмінмежу до тимчасово окуповного Криму він не перетинав", – сказав прес-секретар.

Водночас, Слободян зазначив, що прикордонники бачили інформацію про те, що Горбенко нібито перебуває в Криму, і наразі вивчають її.

Нагадаємо:

  • Адвокат Горбенка заявив про зникнення свого підзахисного.
  • У Нацполіції "Українській правді" заявили, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 115 "Умисне вбивство" (стандартна процедура у таких випадках -ред.) з додатковою кваліфікацією – "зниклий безвісти".
  • Російські ЗМІ повідомили, що Горбенко нібито перебуває на території окупованого Криму.
  • 25 березня 2018 року корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник "Норд" під прапором РФ.
  • Слідство оголосило капітану рибальського судна "Норд" Володимиру Горбенку підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї".
  • Крім цього Горбенку повідомили про ще одну підозру за ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) ККУ, за якою передбачена відповідальність до 3 років позбавлення волі.

Соня Лукашова, для УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування