Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Супрун: Ми їдемо в Кабмін, робота МОЗ буде розблокована

Середа, 13 лютого 2019, 09:40
Супрун: Ми їдемо в Кабмін, робота МОЗ буде розблокована

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявляє, що 13 лютого поїде у Кабмін для того, щоб розблокувати роботу Мінздоров'я.

Про це вона повідомила на брифінгу.

Супрун нагадала, що Окружний адмінсуд досі не виніс рішення щодо клопотання Кабміну про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

"Ми сприймаємо це як навмисне затягування процесу. Робота міністерства заблокована вже тиждень. Ми вимагаємо, щоб суддя негайно оголосив рішення", - сказала вона.

Супрун також додала, що відразу після брифінгу поїде в Кабмін, щоб вирішити питання розблокування діяльності МОЗ.

"Після прес-конференції я їду в Кабмін. Сьогодні є засідання  уряду, і ми будемо вирішувати це питання. Міністерство буде розблоковане", - сказала Супрун.

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина, заявила, що через блокування роботи МОЗ страждають хворі.

"Ці люди тримають у заручниках не нас, а хворих. За кожним нашим підписом стоїть людське життя", - сказала Стефанишина.

Вона пояснила, що наразі МОЗ не може завезти в регіони ліки для онкохворих, при тому що є ліки, які мають дуже короткий термін придатності.

"Вони просто лежать на складах. У нас спалах кору, а ми не може розвести вакцини для військових. За місяць у нас не буде вакцин у регіонах від поліомієліту, вакцини стоять на складі і не можуть поїхати в регіони. Хворі не можуть поїхати закордон на операцію", - сказала Стефанишина.

Читайте також: Судді Насірова і Розенблата, або Хто судить Уляну Супрун

Нагадаємо:

  • 5 лютого Окружний адмінсуд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, частково задовольнивши позов нардепа-"радикала" Ігоря Мосійчука, одним із аргументів якого було наявність у Супрун громадянства США.
  • Члени Кабінету міністрів висловили підтримку Супрун та її реформам.
  • 12 лютого суд щодо тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я пішов у нарадчу кімнату ухвалювати рішення.
  • 15 лютого суд розгляне позов Мосійчука по суті, вирішивши, чи законно Супрун обіймає посаду в.о. міністра.
  • У 2013 році американка з діаспори Уляна Супрун із чоловіком приїхала до України. 11 липня 2015 року Порошенко підписав укази про прийняття до громадянства України подружжя Уляни та Марка Супрунів.
  • 27 липня 2016 року Кабмін призначив Уляну Супрун в.о. міністра охорони здоров'я.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування