Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Поштовій буде і торговий центр, і музей – чиновник КМДА

Четвер, 14 лютого 2019, 09:42

На столичній Поштовій площі, в історичній частині Києва, буде створено і музей, і торгівельний центр.

Про це сказав заступник голови Київської міської держадміністрації Валентин Мондриївський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Буде продовжено археологічні дослідження. Міністерство культури зараз має дати дозвіл на продовження археологічних робіт, а будівельники мають продовжити укріплювати підземну частину Поштової площі зі збереженням доступу для археологів", – сказав він

На запитання, чи буде там торговий центр, Мондриївський відповів:

"Це інвестиційний проект – очевидно, там буде центр, але там буде й музей. Музей буде обов’язково  -ц е позиція міського голови і Київської міської ради".

Боротьба за Музей на Поштовій
Боротьба за Музей на Поштовій площі

Читайте також Музей на Поштовій: не відкладаймо невідкладне

Чи вдасться створити музей на Поштовій замість торгового центру?

Нагадаємо:

  • Частину вулиці середньовічного Києва на Поштовій площі було виявлено у лютому 2015 року під час розкопок. Глава Мінкультури заявив, що забудовник Поштової площі мусить змінити проект забудови. Згодом на розкопках стався обвал ґрунту і археологи призупинили роботи.
  • У квітні 2015 року стародавню вулицю засипали землею – нібито щоб зміцнити розкоп і захистити його від дощу і сонця. Кличко запевняв, що археологічну знахідку на Подолі збережуть.
  • 21 червня 2018 року влада Києва, попри тиск громадськості, ухвалила двояке рішення: пообіцяла зберегти артефакти Поштової площі, але не розірвала інвестиційний договір на будівництво ТРЦ у історичному місці столиці.
  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що музей на Поштовій площі все-таки буде.
  • 5 липня Верховна Рада рекомендувала уряду створити на Поштовій площі Києва музей і заборонити будівництво торгово-розважального центру. Кабмін мав вжити заходи для збереження об’єктів історико-культурної спадщини на Поштовій площі.
  • Активісти вимагали створити на Поштовій площі музей замість ТРЦ.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування