Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі "Мосійчук проти Супрун" призначили нового суддю

Понеділок, 18 лютого 2019, 13:12

У справі за позовом народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука про відсутність повноважень для виконання обов'язків міністра охорони здоров'я у Уляни Супрун визначено нового суддю – Тетяну Скочок.

Про це повідомляє 18 лютого суддя-спікер Окружного адмінсуду Києва Богдан Санін.

"Як і очікувалось, сьогодні було визначено нового суддю по "Справі Супрун" (№640/463/19 за позовом народного депутата І. Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України У. Супрун). Наразі справу розподілено на суддю Т. Скочок", – пише він у Facebook.

 

Тетяна Скочок головувала у слуханні справи екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі проти Державної міграційної служби щодо визнання його біженцем.

укрінформ

Водночас Санін вказує на те, що Мосійчук подав ще два позови: до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Супрун. Ще один позов до Окружного адмінсуду Києва надійшов від радикала Олексія Ленського.

"Здається, що надалі ми будемо називати вказану справу  як "Справа Супрун. Епізод 1", – зазначає суддя.

Нагадаємо:

  • 15 лютого в справі за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука проти очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун суддя Сергій Каракашьян заявив про самовідвід.
  • Мосійчук подав у суд на Супрун і заявляє, що вона не може виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Одним з його аргументів є те, що у Супрун нібито є громадянство США.
  • У 2013 році американка з діаспори Уляна Супрун із чоловіком приїхала до України. 11 липня 2015 року Порошенко підписав укази про прийняття до громадянства України подружжя Уляни та Марка Супрунів.
  • 27 липня 2016 року Кабмін призначив Уляну Супрун в.о. міністра охорони здоров'я.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування