Гриценко каже, що СБУ кришує націоналістів С14

П'ятниця, 22 лютого 2019, 13:09

Кандидат у президенти від "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко стверджує, що має підтвердження того, що Служба безпеки покриває діяльність націоналістів з організації С14.

Про це він 22 лютого написав у Facebook.

"Перевірив через чесних офіцерів СБУ – правда", - написав Гриценко про зв’язок СБУ та С14.

Зокрема, за джерелами Гриценка, сутички 9 лютого під будівлею поліції на Подолі за участі С14 відбулися під покровительством СБУ.

За його словами, керівництво СБУ "пішло врознос - за межі закону і моралі".

"Порошенко не зупиняє - він керує, через начальника особистої охорони генерала Федорова. Я вже дав покази в Нацполіції та публічно попередив Авакова, щоб перекрив кордон і не випустив злочинців з України, зарубіжних послів, щоб не впустили їх до себе", - написав він.

Також Гриценко стверджує, що попередив президента Петра Порошенка і генералів "про відповідальність перед законом".

"Генерали Юрій Федоров, Віктор Кононенко, Олександр Довженко - вони провокують насилля у країні", - вважає кандидат.

Нагадаємо:

  • 9 лютого на Контрактовій площі у Києві поліція затримала групу молодиків, в тому числі із символікою С14, у яких вилучили ножі, газові балончики і пістолет. У С14 заявили, що їхні активісти брали участь в акції "Хто замовив Катю Гандзюк?".
  • Учасників акції забрали до Подільського відділку поліції. Невдовзі їх відпустили, проте хлопці спробували "штурмом" відділку повернути собі особисті речі, вилучені поліцією.
  • Між правоохоронцями та молодиками виникла сутичка, правоохоронці витиснули їх на вулицю.
  • Поліцейські застосували силу, один із них крикнув "Лягай, бандера!".
  • Слідчі розпочали три кримінальних провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) ККУ.
  • 12 лютого Печерський райсуд Києва ухвалив узяти під варту на 2 місяці поліцейського Василя Мельникова, якого підозрюють у побитті представника С14, Мельников вийшов під заставу, яку вніс кандидат у президенти Ілля Кива.
  • 14 лютого правоохоронці оголосили підозру чотирьом особам за спробу прорватися в управління поліції Подільського району Києва. Згодом їх оголосили в розшук.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування