Слідство бездіє у розслідуванні вбивства Нємцова - адвокат

Неділя, 24 лютого 2019, 15:07

Родичі вбитого опозиційного політика Бориса Нємцова звинувачують у бездіяльності слідчих під час розслідування, пошуку організаторів і замовників його вбивства.

Про це заявила адвокат Ольга Михайлова, що представляє інтереси дочки Нємцова Жанни, пише "Інтерфакс".

"За весь цей час слідство нічого не зробило, щоб знайти організаторів і замовників вбивства Бориса Нємцова. ... Складається враження, що саме політика впливає на те, що організатори та замовники не встановлені і не понесли заслуженого покарання", - заявила адвокат.

Вона зазначила, що за весь час потерпілим так і не вдалося домогтися від слідства інформації про хід розслідування.

"На наше клопотання з проханням ознайомити нас з ходом слідства відповідають, що ведеться розслідування, і не заважайте працювати. В рамках цієї справи ми не знаємо нічого, чи відбуваються якісь слідчі дії, експертизи, наприклад, і т.і. У нас є право це знати, ми заявляли клопотання, але з відповіді випливає, що ніяких експертиз, нічого більше не проводилося", - повідомила Михайлова.

Раніше офіційний представник Слідчого Комітету РФ Світлана Петренко заявила, що відомство продовжує розслідування кримінальної справи проти ймовірного замовника і організатора вбивства Руслана Мухудінова, оголошеного у 2015 році у міжнародний розшук, а також його спільників.

Нагадаємо,

  • Борис Нємцов загинув 27 лютого 2015 року: невідомий розстріляв опозиціонера на Великому Кам'яному мосту неподалік Кремля, від поранень Нємцов помер на місці.
  • Вбивство політика сталося за день до опозиційного маршу "Весна", запланованого на 1 березня.
  • У липні 2017 р. Московський окружний військовий суд засудив підозрюваного у вбивстві Нємцова Заура Дадаєва до 20 років колонії суворого режиму і штрафу 100 тисяч російських рублів.
  • До тривалих термінів позбавлення волі було засуджено інших фігурантів справи. Анзор Губашев отримав 19 років колонії суворого режиму, його брат Шадід - 16 років. Темірлану Ескерханову суд призначив покарання у вигляді 14 років суворого режиму, Хамзата Бахаєва засудили до 11 років колонії. Ніхто із засуджених не визнав свою провину.
  • 24 лютого в Москві, Петербурзі та інших містах Росії пройшли акції пам'яті Нємцова. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News