Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відео заклику Медведчука до "автономії Донбасу" перевірять на сепаратизм

Вівторок, 26 лютого 2019, 11:41

Шевченківський районний суду Києва доручив провести лінгвістичну експертизу слів глави політради "Опозиційної платформи - За життя" і кума президента РФ Віктора Медведчука про "автономний регіон Донбас".

Про йдеться в ухвалі суду від 21 лютого.

Відзначається, що до суду звернувся слідчий Служби безпеки України з клопотанням провести лінгвістичну експертизу промови голови організації "Український вибір - право народу" і голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя".

Зокрема, Медведчук на партійному з’їзді заявив про необхідність утворення "автономного регіону Донбас", з утворенням власного парламенту та уряду і закріплення такого статусу в Конституції.

Суд задовольнив клопотання, ухвала не підлягає оскарженню.

"Проведення експертизи доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції та Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ", - йдеться в рішенні суду.

Зокрема, експерти мають вирішити, чи містяться у виступі  Медведчука заклики до зміни меж території України чи держкордону, розпалювання національної, релігійної ворожнечі.

На першому з'їзді "Опозиційної платформи - "За життя" Медведчук заявив про необхідність створення "автономного регіону Донбас" із закріпленням цього статусу в Конституції.

У своїй промові Медведчук розкритикував проєвропейські прагнення діючої влади і наголосив на необхідності відновлення дружби і економічної співпраці з Росією.

Після цього 5 лютого генпрокуратура відкрила кримінальну справу про можливу державну зраду і сепаратизм Віктора Медведчука.

Зокрема, в діях Медведчука запідозрили ознаки злочинів, передбачених ч.1 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч.1 ст.111 КК України (державна зрада).

Нагадаємо:

  • В кінці липня 2018 року Медведчук повідомив про рішення приєднатися до партії "За життя" Вадима Рабіновича і очолити напрямок щодо "відновлення миру" з Росією.
  • Після цього 6 лютого засуджений за держзраду екс-президент Віктор Янукович заявив, що українська влада готує замах на Медведчука.
  • За словами Януковича, президент Петро Порошенко доручив українським спецслужбам вести розробку лідера громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктора Медведчука.
  • Нібито СБУ отримала вказівку "організувати замах на Медведчука, задіявши виконавців із "Правого сектора" з метою його залякування або фізичного усунення в залежності від розвитку передвиборної ситуації в Україні".
  • 11 лютого, після заяв Януковича, народні депутати "Опозиційного блоку" попросили генпрокуратуру і ДБР розслідувати "підготовку замаху" на Медведчука.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: