Бойовики заявили, що Київ хоче вбити Медведчука і вони знають як

Четвер, 21 лютого 2019, 12:22

Терористи у Донецькій області заявили, що українські спецслужби готують провокації і навіть фізичну розправу над окремими кандидатами у президенти та кумом президента Росії Віктором Медведчуком.

Про це 21 лютого з посиланням на сепаратистів повідомляє російське видання ТАСС.

Зокрема, так зване "Міністерство державної безпеки ДНР" заявило, що має підтвердження слів засудженого за державну зраду екс-президента Віктора Януковича, що українські спецслужби готують замахи на відомих українських політиків, в тому числі на Медведчука.

За словами бойовика Михайла Попова, який представився прес-офіцером терористичного відомства "ДНР", "основним розробником і виконавцем акцій по усуненню неугодних політиків є Головне управління розвідки Міноборони України".

"Куратором призначений керівник ГУР МО Василь Бурба, розробкою займається його заступник Павло Яцюк. Співробітники СБУ займаються стеженням за потенційними жертвами", - стверджують сепаратисти.

За його словами, "замах на Медведчука повинна зробити одна з спеціально підготовлених груп з числа військовослужбовців 8-го окремого полку спеціального призначення (в/ч А-0553), що базується в Хмельницькому".

"За нашими даними, в даний час під керівництвом фахівців зі складу розвідувального управління міністерства оборони США, які проживають в готелі "Арена", на базі зазначеного полку проходять підготовку кілька груп так званих ліквідаторів", - заявив Попов.

Більше деталей про провокації, ймовірні дати та спосіб "розправ" над Медведчуком та іншими українськими політиками Попов не розповів.

Нагадаємо:

  • 6 лютого засуджений за держзраду екс-президент Віктор Янукович заявив, що українська влада готує замах на Медведчука.
  • За словами Януковича, президент Петро Порошенко доручив українським спецслужбам вести розробку лідера громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктора Медведчука.
  • Нібито СБУ отримала вказівку "організувати замах на Медведчука, задіявши виконавців із "Правого сектора" з метою його залякування або фізичного усунення в залежності від розвитку передвиборної ситуації в Україні".
  • 11 лютого, після заяв Януковича, народні депутати "Опозиційного блоку" попросили генпрокуратуру і ДБР розслідувати "підготовку замаху" на Медведчука.
  • 5 лютого генпрокуратура відкрила кримінальну справу про можливу державну зраду і сепаратизм Віктора Медведчука.
  • На першому з'їзді "Опозиційної платформи - "За життя" Віктор Медведчук заявив про необхідність створення "автономного регіону Донбас" із закріпленням цього статусу в Конституції України.
  • В кінці липня 2018 року Медведчук повідомив про рішення приєднатися до партії "За життя" Вадима Рабиновича і очолити напрямок щодо "відновлення миру" з Росією.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування