Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК не дозволила Гриценку перевіряти Держреєстр виборців за своїми межами

Вівторок, 26 лютого 2019, 21:09

Центральна виборча комісія виконала рішення Верховного суду і розглянула заяву кандидата в президенти Анатолія Гриценка про доступ до Державного реєстру виборців, але вже вдруге відмовила йому в ознайомленні з електронною версією Держреєстру за межами ЦВК.

Про це повідомив представник Гриценка у ЦВК Руслан Чорнолуцький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Розглянули нашу заяву, що зобов'язав розглянути Верховний Суд. Але, як і прогнозувалося, комісія відмовила в задоволенні пропозиції Гриценка, який пропонував надати йому можливість ознайомитися з електронною версією Державного реєстру виборців за межами будівлі ЦВК", - розповів Чорнолуцький.

Він зазначив, що саму постанову ЦВК від 26 березня 2014 року відтепер буде оскаржено в адміністративному суді.

"Перед тим, як йти у загальному порядку до Окружного адміністративного суду Києва, ми вирішили все-таки надати ЦВК можливість добровільно змінити цей пункт. Оскільки там відмовили, то буде реалізовано право звернення з боку Гриценка про визнання пункту 3.5 постанови незаконним і таким, що суперечить закону про вибори президента", - сказав Чорнолуцький.

У прес-службі ЦВК повідомили, що на засіданні у вівторок, 26 лютого, комісія повторно відмовила Гриценку в задоволенні цієї заяви, оскільки не вбачає правових підстав для внесення змін до Порядку передання електронної копії бази даних Державного реєстру виборців фракціям Верховної Ради або кандидатам у президенти.

Читайте також:

Майже єдиний кандидат. Як Гриценка висунули в президенти без Садового і Вакарчука

Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Нагадаємо:

  • 31 січня кандидат у президенти, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко подав до суду на Центрвиборчком, який не дав йому можливості віддалено працювати з Держреєстром виборців.
  • 4 лютого суд відмовив Гриценку у позові проти ЦВК, 7 лютого він подав апеляцію до Верховного суду на дане рішення суду.
  • Верховний суд зобов'язав Центрвиборчком розглянути заяву Анатолія Гриценка про внесення змін до постанови ЦВК щодо доступу до Державного реєстру виборців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування