Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коен: Трамп заздалегідь знав, що WikiLeaks опублікує документи Демократичної партії

Четвер, 28 лютого 2019, 01:19

Дональду Трампу, на той момент кандидату в президенти США, було заздалегідь відомо, що WikiLeaks планує опублікувати вкрадені у Демократичної партії США документи, завдавши таким чином шкоди кампанії його конкурентки Гілларі Клінтон.

Про це колишній захисник Дональда Трампа Майкл Коен заявив під час публічних свідчень перед Комітетом з нагляду Палати представників Конгресу США, пише AP.

Під час передвиборчої кампанії у США в 2016 році Wikileaks опублікував низку електронних листів і документів, пов’язаних із кандидатом на посаду президента від демократів Гілларі Клінтон, що були отримані після зламу пошти менеджера кампанії Клінтон Джона Подести.

Американська розвідка тоді заявляла, що за кібератаками на системи електронного листування осіб та установ у США, включно із зламами електронних ящиків політичних організацій, стоїть уряд Росії.

За словами Коена, Трампу заздалегідь повідомили, що WikiLeaks планує опублікувати вкрадені хакерами електронні листи, що завдають шкоди кампанії гілларі Клінтон.

"Коен розповів про телефонний дзвінок в офіс Трампа за кілька днів до загальнонаціонального з'їзду Демократичної партії, під час якого його радник Роджер Стоун повідомив, що в найближчі дні WikiLeaks опублікує "величезну купу" електронних листів, шкідливих для кампанії Клінтон", - йдеться в повідомленні.

Це твердження суперечить заявам Трампа про те, що він був у невіданні щодо цього питання.

Стоун в коментарі журналістам заявив, що слова Коена - брехня.

Як повідомлялося, під час публічних свідчень перед Комітетом з нагляду Палати представників Конгресу США Коен заявив, що Трамп не прямим способом вказував йому брехати Конгресі про його бізнес з РФ. Адвокат назвав свого колишнього шефа расистом і шахраєм.

У Білому домі заявили, що Коен бреше, щоб скоротити собі термін ув'язнення.

Нагадаємо:

  • Президент США Дональд Трамп заявив, що його колишній адвокат Майкл Коен намагається скоротити термін тюремного ув'язнення, стверджуючи що збрехати конгресу йому наказав сам Трамп.
  • У січні минулого сайт BuzzFeed опублікував документ, в якому говорилося, що за Трампом стежили в московському готелі Ritz Carlon і зібрали компрометуючу інформацію про його особисте життя і фінансову діяльність.
  • З даних документа і пояснень ЗМІ випливає, що документ був складений для штабу демократів або штабу Клінтон в період кампанії. Його твердження ґрунтуються на анонімних повідомленнях "джерел". Немає ніяких підтверджень його достовірності.
  • Через рік особистий адвокат Трампа Майкл Коен подав до суду на новинний сайт BuzzFeed за публікацію цього досьє.
  • У листопаді Коен визнав, що дав неправдиві свідчення у зв'язку з федеральним розслідуванням щодо втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.
  • Коен погодився співпрацювати зі слідством і визнав себе винним у восьми кримінальних звинуваченнях в ухиленні від сплати податків, банкрутстві і порушеннях у фінансуванні кампанії.
  • Він сказав федеральному суду в Нью-Йорку, що Трамп під час передвиборної кампанії доручив йому організувати виплати двом жінкам, щоб змусити їх мовчати про відносини з кандидатом в президенти.
  • За порушення виборчого законодавства і брехню Конгресу Коен засуджений в цілому до трьох років в'язниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування