Клімкін про ноту РФ: 12 сторінок звинувачень – значить, усе правильно

Вівторок, 12 березня 2019, 12:12

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відреагував на ноту російських колег твердженням, що Україна чинить правильно.

"Отримали від МЗС РФ ноту у відповідь на нашу заяву щодо наміру не продовжувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ, яку ми направили ще 21 вересня 2018 року", – констатував він.

"Як бачите, з відповіддю вони не забарились: через майже 6 місяців і на 12 сторінок. І всі 12 сторінок про те, що це начебто лише сама Україна систематично порушувала Договір", – додав Клімкін.

"Наприклад, Угода про Асоціацію з ЄС – це, на їхнє переконання, теж грубе порушення. Як і все, що ми робимо, аби бути більш демократичними, європейськими і, врешті-решт, по-справжньому незалежними", – зазначив міністр.

"Значить, все робимо правильно", – заявив голова МЗС України 

Нагадаємо:

  • У 2018 році Україна вирішила не продовжувати договір про дружбу з РФ, укладений на термін до 1 квітня 2019 року – і 24 вересня Росія отримала офіційну ноту від Києва про це.
  • Верховна Рада схвалила припинення дії цього договору 6 грудня.
  • 12 березня 2019 року Міністерство закордонних справ Росії скерувало Міністерству закордонних справ України ноту з приводу припинення дії Договору про дружбу, співпрацю й партнерство, закликавши Київ дотримуватися своїх зобов'язань.
  • Попри те, що саме РФ порушила цю угоду у 2014 році, захопивши Крим і розпочавши агресію проти України, Москва звинуватила Київ у порушенні договору.
  • Зокрема, МЗС РФ обурилося рухами Києва в бік НАТО та законами, спрямованими на захист української мови як державної.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування