Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 12 березня: СБУ і наркотики та "новий Гладковський"

Вівторок, 12 березня 2019, 20:08

Порошенко призначив екс-кандидата у президенти Кривоноса заступником секретаря РНБО, СБУ заблокувала діяльність "наркокартелю", а українці почали краще ставитися до Росії — новини, що були актуальні 12 березня.

Про нового Гладковського

Президент Петро Порошенко підписав указ про призначення полковника Сергія Кривоноса, який зняв свою кандидатуру з виборів та підтримав Порошенка, заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Про симпатії до росіян

У лютому 2019 року кількість українців, які добре, або дуже добре ставляться до Росії, зросла на 9 процентних пунктів і становить 57%. Відзначається, що позитивне ставлення до Росії обумовлене переважно позитивним ставленням до громадян цієї країни.

Про Тимошенко і Коломойського

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов продемонстрував запис телефонної розмови нібито між Юлією Тимошенко та Ігорем Коломойським та заявив, що лідерка "Батьківщини" має публічно розповісти про фінансове співробітництво з олігархом.

Тимошенко у відповідь розповіла про чергову частину розслідування журналістів про розкрадання в оборонній сфері і участь у цьому правоохоронних органів.

Про недоторканність депутатів

Антикорупційна прокуратура просить зняти недоторканність із двох депутатів від "Радикальної партії" та "Народного фронту" — їх звинувачують у поданні завідомо недостовірних відомостей у декларації.

Про звільнення очільника ОДА

Президент Петро Порошенко просить Кабінет міністрів представити йому подання на звільнення голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка, звинуваченого в корупції.

Про СБУ та наркотики

Служба безпеки України та поліція Ізраїлю заблокували діяльність найбільшої за останнє десятиліття міжнародної мережі торгівлі наркотиками — до цього синдикату входило понад 13 тис людей. Главу наркокартелю затримали у Києві.

Про інші важливі новини

Тут опублікували Угоду про співробітництво та взаємодію між Україною та вселенським (Константинопольським) патріархатом. Так, Константинополь зобов’язався сприяти становленню Автокефальної помісної Православної церкви в Україні, а Київ – сприяти функціонуванню Місії "Ставропігія вселенського патріархату в Україні".

Служба безпеки України заявляє, що їхнього співробітника Дмитра Москаленка, який є фігурантом розслідування журналістів видання "Bihus.info", затримали у 2016 році за підозрою у шахрайстві. Як з'ясувала УП, Дмитра Москаленка та підприємця Андрія Рогозу, які фігурують у розслідуванні журналістів про розкрадання в обороному комплексі, судять за шахрайство на майже 20 мільйонів гривень.

Убивство журналіста, одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета досі не розкрите, тому що президент не прагне правосуддя, або є сили, які його стримують від дій у цій справі, заявив керівник Комітету захисту журналістів (CPJ) Джоел Саймон.

Палата громад парламенту Великої Британії вдруге відхилила угоду про вихід з ЄС, цього разу із змінами, які Тереза Мей у понеділок узгодила з президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування