Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ГПУ поверне САП подання на нардепів Скуратовського та Дзензерського

Середа, 13 березня 2019, 18:17

Генеральна прокуратура поверне до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Сергія Скуратовського (Радикальна партія Олега Ляшка) і Дениса Дзензерського ("Народний фронт").

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає "Укрінформ".

"Зараз подання САП вивчаються нашим юридичним департаментом. Думаю, що вони будуть повернуті назад для доопрацювання", - сказав він.

Луценко заявляє, що у поданнях потрібно виправити деякі неточності. Крім того, за його словами, направлення подань до парламенту у час розгляду законопроекту "Про мову" означає фактичне їхнє "поховання".

"Верховна Рада збирається розглядати мовний закон, у якому є 2500 поправок. Наразі розглянуто лише 43, тому подання просто згорять. Передача подання у Верховну Раду без шансів його розгляду протягом 14 днів означає фактичне знищення цього подання. Повторно вносити подання заборонено", - зазначив Луценко.

Він пообіцяв внести подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Скуратовського і Дзензерського, коли парламент "матиме шанс на їх розгляд".

Нагадаємо:

  • 12 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала на погодження генпрокурору Юрію Луценку подання про притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Сергія Скуратовського  та Дениса Дзензерського.
  • Денис Дзензерський не задекларував за 2015 та 2016 роки відомості про наявність фінансових зобов’язань у загальній сумі понад 4 млрд грн. Це – кошти, які стягуються з нього на підставі судових рішень, що набрали законної сили. Сам нардеп стверджує, що не мав їх декларувати.
  • У липні 2017 року САП вже вносила на погодження генпрокурора подання про зняття недоторканності з Дзензерського, однак ГПУ його завернула.
  • У липні 2018 року стало відомо, що прокурор САП закрив кримінальне провадження щодо Дзензерського.
  • Пізніше суд змусив САП поновити справу.
  • Сергій Скуратовський протягом двох років не декларував мальтійську компанію і яхту, яку згодом переписав на помічницю. Справу проти нього відкрили у вересні 2017 року.
  • Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на брифінгу8 лютого заявив, що до виборів не очікує позитивних розглядів стосовно справ з питань до електронних декларацій народних депутатів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування