Новини 13 березня: гроші за дітей, відрив Зеленського та зупинка постачання запчастин із Росії

Середа, 13 березня 2019, 20:29

Кабмін запровадив виплати за народження третьої дитини, в Україні заборонили літати на Boeing 737 MAX, а Зеленський і надалі перший у рейтингах — новини, що були актуальні 13 березня.

Про демографію

В Україні з 1 квітня за народження третьої та наступних дітей виплачуватимуть 150 тис грн — таке рішення схвалив уряд.

Про літаки Boeing

Державна авіаційна служба України заборонила польоти на літаках Boeing 737 MAX після того, як таке судно із 157 людьми розбилося в Ефіопії.

Про постачання російських деталей

Генпрокурор Луценко заявив, що Росія перекрила всі відомі Україні схеми постачання комплектуючих для військової техніки.

Про рейтинги

Зеленський залишається лідером президентського рейтингу — його підтримують 27,7% тих, хто визначився і планують голосувати. На другому місці Порошенко — у нього 19,6%. Третьою із показником у 14,8% йде Тимошенко.

Про вирок Полу Манафорту

Екс-консультант "Партії регіонів" Пол Манафорт почув свій другий вирок — загалом його ув'язнили на 7,5 років.

13 березня Пола Манафорта звинуватили ще у 16 злочинах — це зробили, щоб ув’язнити Манафорта, якщо Трамп його помилує.

7 березня суд у США дав Полу Манафорту 3,9 років в'язниці за шахрайство.

Політтехнолога звинувачували в змові проти США, включно із відмиванням грошей, незаконним лобіюванням та змовою з метою перешкодити правосуддю.

Про інші важливі новини

Міносвіти презентувало новий закон про середню освіту — згідно з ним учні зможуть вчитися за індивідуальною освітньою траєкторією, справді обирати предмети та зараховувати знання, отримані не у школі (наприклад, якщо дитина ходить на спорт). Вчителям, за документом, збільшаться доплати та надасться педагогічна автономія.

Безлад. Хаос. Агресія. Соратниця Порошенка Ірина Геращенко заявила, що повернення Саакашвілі до України призведе до хаосу і агресії — вона назвала приїзд екс-президента Грузії "новим шатуном".

Порошенко звільнив очільника СБУ Сумської області — його раніше помітили за використанням гелікоптера, що належить співвласнику мережі супермаркетів "АТБ".

Депутат Найєм заявив, що профільний комітет Ради відмовився розглядати законопроекти про відновлення відповідальності за незаконне збагачення.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування