Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Нью-Йорку Манафорта звинуватили ще у 16 злочинах

Середа, 13 березня 2019, 19:33
У Нью-Йорку Манафорта звинуватили ще у 16 злочинах
Ukrinform

У Нью-Йорку прокуратура висунула нові звинувачення колишньому політтехнологу Партії регіонів і керівнику виборчої кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту. Це зробили, щоб ув’язнити Манафорта, якщо Трамп його помилує.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на окружного прокурора Манхеттена Сайруса Р. Ванса молодшого.

За його словами, нові звинувачення містять 16 пунктів стосовно схеми, в якій Манафорта звинувачують у фальсифікації робочих документів для отримання мільйонів доларів за кредитами.

"У Нью-Йорку ніхто не виходить за рамки закону", - наголосив окружний прокурор, додавши, що розслідування його колег "принесло серйозні кримінальні звинувачення, за які підсудний ще не відповів".

Видання пояснює, що президент США має широкі повноваження видавати помилування у випадку федеральних злочинів. Однак він не має таких повноважень у справах американських штатів.

Попри те, що Трамп заявляв, що не збирається помилувати свого екс-керівника виборчої кампанії, він часто говорив про свою владу щодо помилування і неодноразово захищав Манафорта, називаючи його "сміливим чоловіком".

Нагадаємо:

  • 13 березня суд засудив Пола Манафорта ще до 3,5 років. 
  • 7 березня суд у США дав Полу Манафорту 3,9 років в'язниці за шахрайство. В цілому, після вироків двох судів Манафорт отримав 7,5 років в'язниці.
  • У лютому прокурори штату Нью-Йорк зібрали кримінальну справу проти Пола Манафорта, яку вони хотіли подати, якщо він отримає президентське помилування.
  • Манафорта звинувачували в змові проти Сполучених Штатів, включаючи відмивання грошей, незаконне лобіювання, змову з метою перешкодити правосуддю і спроби чинити тиск на свідків.
  • Раніше повідомлялось, що Пол Манафорт продовжував займатися політичними питаннями в Україні у 2018 році, після того, як йому було винесено звинувачення у рамках слідства спецпрокурора Мюллера.
  • В інтерв'ю "Радіо Свобода" Килимник розповів, як працював на Пола Манафорта в Україні та США і заявив, що не пов'язаний з ГРУ РФ.
  • Команда Мюллера виявила, що Килимник підтримував зв'язок з російською розвідкою під час президентської кампанії 2016 року. Сам Килимник це заперечує.
  • У розслідуванні Мюллера Килимника називають "колишнім російським розвідником", позначаючи в матеріалах справи як "Особа А" і не оприлюднюючи більше ніяких деталей.
  • Згідно з опублікованими даними, Килимник працював з Манафортом і керував його київським офісом з 2005 до 2015 рр., а також "бачив, як Манафорт працював в різних країнах". Про які конкретно країни йдеться, він не уточнив, зазначивши, що вони знаходяться "в Європі і Африці"

Марія Думанська, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування