Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Гандзюк: Луценко поскаржився на недосконале законодавство

П'ятниця, 15 березня 2019, 06:01
Справа Гандзюк: Луценко поскаржився на недосконале законодавство

Генпрокурор Юрій Луценко, коментуючи справу вбивства Катерини Гандзюк, заявив, що українське правосуддя обмежене недосконалим законодавством. За його словами, тільки законні процедури повинні принести реальні розслідування і покарати злочинців.

Про це він заявив в ефірі програми Право на владу.

"Якщо я буду діяти незаконно, то ми не тільки програємо майбутні суди, а й дозволимо стати героями тим, хто заслуговує в'язницю.

Правоохоронний шлях довший, ніж журналістський і політичний, але це єдиний законний шлях, який може дати законний вирок", - підкреслив генпрокурор.

Як приклад він навів справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

"Ми приїжджаємо за людиною, яка підозрюється у вбивстві Каті Гандзюк, а ми не маємо права її затримати - маємо тільки право запросити до суду! Вдумайтеся!

Ми не маємо права негайно вилучити на експертизу кислоту, щоб врятувати тоді ще живу Катю, тому що треба, виявляється, за новою поправкою парламенту, ще сходити в суд, вистояти чергу іноді в 40 днів, якщо це столичний суд", - розповів генпрокурор.

Коментуючи обрання запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства Гандзюк, Луценко заявив, що "відбувається безумство".

"У нас просто безумство відбувається з запобіжним заходом. Мангер обґрунтовано підозрюється в замовленні на вбивство Гандзюк, на нього дають свідчення його подільники - і його суд відпускає під заставу в 4 мільйони гривень! Хоча закон говорить - безальтернативний арешт", - сказав генпрокурор.

Він також додав, що готовий до критики, але вона повинна привести до плідних наслідків.

"Я готовий прийняти обгрунтовану критику, що справи рухаються іноді повільно, іноді ми помиляємося і програємо. Але міняти країну можна тільки разом", - заявив Луценко.

Нагадаємо:

  • 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
  • Мангер звинувачення відкидає, а на суді заявив, що Гандзюк нібито співпрацювала з СБУ, а напад буцім організував генерал СБУ Данило Доценко.
  • Вночі 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн. Пізніше його адвокат вніс за нього заставу, і голова облради вийшов на волю.
  • Мангеру вдягнули електронний браслет. Він запевняв, що нікуди не тікатиме і навіть повернувся на роботу в облраду.
  • В інтерв’ю "Українській правді" Мангер заявив, що Гандзюк мала конфлікти з різними владними структурами і навіть з Порошенком.
  • В Адміністрації президента Петра Порошенка запевнили, що у нього не було конфлікту з херсонською активісткою Катериною Гандзюк, яка померла через два місяці після того, як її облили кислотою.
  • В Службі безпеки повідомляли, що Мангер двічі під час проведення допитів відмовився давати покази.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...