Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мадуро заявили про плани "глибокої реструктуризації" уряду

Неділя, 17 березня 2019, 23:55

Президент Венесуели Ніколас Мадуро планує "глибоку реструктуризацію" свого уряду.

Про це заявила віце-президент Делсі Родрігес, пише Reuters.

"Президент Ніколас попросив всіх міністрів представити свої ролі для перегляду в глибокій реструктуризації методів і функцій боліваріанського уряду, щоб захистити батьківщину Болівара і Чавеса від будь-якої загрози", - написала Родрігес в Twitter.

Можливі перестановки відбуваються слідом за майже тижневим відключенням електроенергії, яка паралізувала країну ОПЕК, яка і без того переживає гіперінфляційний економічний колапс, брак продовольства, ліків і еміграцію мільйонів громадян.

Нагадаємо:

  • 7 березня вийшла з ладу головна гідроелектростанція Венесуели. Частково електрику з'являлася в столиці країни Каракасі 8 березня, але більшість країни залишалося в темряві.
  • 8 березня президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив у відключенні і наступному хаосі "саботаж" його політичних опонентів і Сполучених Штатів, які закликали його піти з посади.
  • 15 венесуельців з важкими хворобами нирок померли через неможливість проведення ним процедури гемодіалізу під час масштабного відключення електроенергії в країні.
  • Уряд Мадуро заявив, що нібито причиною наймасштабнішого в історії країни відключення електроенергії (так званого "блекаута") стала кібератака, яку здійснили США.
  • Раніше Європейський парламент визнав президента Національних зборів Венесуели.Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом відповідно до Конституції країни.
  • ЄС закликав якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку пообіцяв визнати лідера опозиції в якості керівника країни.
  • Мадуро категорично відхилив заклик європейських країн призначити дострокові вибори президента, після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим лідером країни.
  • Мадуро заявив, що не виключає, що в результаті політичної кризи в Венесуелі спалахне громадянська війна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: