Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березенко пояснив, чому не прийшов на допит

Понеділок, 18 березня 2019, 15:05

Заступник глави фракції БПП у Верховній Раді народний депутат Сергій Березенко заявляє, що не прийшов на допит у справі про підкуп виборців, тому що поліція не оформила належним чином виклик і тому що він працював у Раді.

Про це нардеп написав у Facebook.

"У Нацполіції так поспішали мене викликати на допит, що навіть не оформили належним чином виклик. Хоча встигли повідомити про це громадськість. Журналісти краще за мене і адвокатів знали про місце і час мого запрошення", - написав Березенко.

Він запевняє, що "готовий відповісти на будь-які питання, які цікавлять слідство" і для цього запросив слідчого у парламент.

"Цей тиждень – пленарний. Тому я попросив через адвоката зустрітися зі слідчим – Мірковцем Дмитром Михайловичем, за місцем роботи – у комітеті Верховної Ради. Сьогодні мій адвокат передав відповідний лист до слідства з цим проханням і отримав на це згоду", - написав Березенко.

Він також пообіцяв проінформувати громадськість про результати цієї зустрічі "наскільки дозволять це рамки КПК".

Читайте також: Справа підкупу Тимошенка. Що відомо про затриманих, і до чого тут Дубіль

МАГи і рольові ігри. Як працюють виборча "піраміда" Тимошенко і "сітка" Порошенка

Нагадаємо: 

  • 18 березня в МВС повідомили, що нардеп від БПП Сергій Березенко не прийшов на допит до Нацполіції щодо справи про підкуп виборців.
  • 21 лютого відбулися масові обшуки СБУ та ДБР у пов'язаних із "Батьківщиною" офісах.
  • Загалом майже одночасно було проведено понад 40 обшуків. За їхніми результатами у Києві СБУ скликала цілу прес-конференцію, де заявила, що викрила "виборчу піраміду" під керівництвом народного депутата.
  • Прізвище цього депутата силовики не називали, але співрозмовники УП в "Батьківщині" зізналися, що мова йде про депутата Валерія Дубіля, якого ДБР вже двічі викликало на допит.
  • У прес-службі Тимошенко заявили, що Нацполіція відкрила два кримінальних провадження за її заявами – про підкуп виборців на користь кандидата Петра Порошенка та про маніпуляції з реєстром виборців.
  • Зазначалося, що команда Тимошенко нібито зібрала всі докази того, що Порошенко скуповує голоси "через піраміду з підкупу, яку очолює депутат його фракції Березенко".
  • Глава МВС Арсен Аваков заявив, що Березенко фігурує у кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого законодавства, де його називають організатором схем.
  • Також Аваков говорив, що Березенко є фігурантом кримінальних проваджень за заявами мінімум двох кандидатів у президенти.
  • 23 лютого Березенко заявив, що чекає вибачень від Авакова за "поширення недостовірної інформації яка принижує честь, гідність та політичну репутацію".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...