Манафорт просить про поблажливість і суд за звинуваченням у шахрайстві

Субота, 2 березня 2019, 00:15

Пол Манафорт, колишній керівник виборчої кампанії Дональда Трампа, просить суд Вірджинії призначити йому термін тюремного ув'язнення значно нижче, ніж передбачено законом.

Про це пише Bloomberg.

Адвокати Манафорта вважають, що їхній підзахисний повинен відбути набагато менше часу в тюрмі, ніж 19-24 роки, які, за словами прокурорів, загрожують йому у справі про шахрайство в суді Вірджинії.

Адвокати закликали окружного суддю США Т.С. Елліс III продемонструвати поблажливість у винесенні вироку 69-річному Манафорту, пославшись на його здоров'я, яке погіршується.

Вони також заявили, що спеціальний прокурор Роберт Мюллер застосував неправильний правовий стандарт і неправильно розрахував, який термін Манафорту загрожує відповідно до пред'явлених йому звинувачень.

Суд у справі Манафорта в місті Олександрія, штат Вірджинія, відбудеться 7 березня.

Нагадуємо:

  • Манафорт звинувачується в змові проти Сполучених Штатів, включаючи відмивання грошей, незаконне лобіювання, змову з метою перешкодити правосуддю і спроби чинити тиск на свідків.
  • Звинувачення в порушеннях Манафорта під час лобістської діяльності розглядає федеральний суд у Вашингтоні. Його адвокати вже просили суддю у цій справі призначити йому термін ув'язнення "значно нижче встановленого законом максимуму".
  • Вирок колишньому політтехнологу Партії регіонів суд Вашингтона оголосить 13 березня.
  • Раніше повідомлялось, що Пол Манафорт продовжував займатися політичними питаннями в Україні у 2018 році, після того, як йому було винесено звинувачення у рамках слідства спецпрокурора Мюллера.
  • Команда Мюллера виявила, що Килимник підтримував зв'язок з російською розвідкою під час президентської кампанії 2016 року. Сам Килимник це заперечує.
  • Раніше в інтерв'ю "Радіо Свобода" Килимник розповів, як працював на Пола Манафорта в Україні та США і заявив, що не пов'язаний з ГРУ РФ.
  • У розслідуванні Мюллера Килимника називають "колишнім російським розвідником", позначаючи в матеріалах справи як "Особа А" і не оприлюднюючи більше ніяких деталей.
  • Згідно з опублікованими даними, Килимник працював з Манафортом і керував його київським офісом з 2005 до 2015 рр., а також "бачив, як Манафорт працював в різних країнах". Про які конкретно країни йдеться, він не уточнив, зазначивши, що вони знаходяться "в Європі і Африці".
  • У серпні журі присяжних визнало Манафорта винним у 8 з 18 пунктів звинувачення, включаючи податкові махінації, порушення банківського законодавства і приховування рахунків в іноземних банках.
  • Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера рекомендує 19-24 років ув'язнення для екс-глави передвиборчої кампанії Дональда Трампа за звинуваченнями у податковому та банківському шахрайстві.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...