Суд відмовив у клопотанні про допит "грузинських снайперів" у справі Майдану – адвокат

Середа, 20 березня 2019, 22:30

Святошинський районний суд Києва 19 березня відмовив у задоволенні клопотання про допит так званих "грузинський снайперів" у справі про розстріли на Євромайдані в лютому 2014 року.

Про це повідомляє адвокат Євгенія Закревська у Facebook.

Відповідне клопотання подали адвокати беркутівців. Вони хотіли допитати "грузинських снайперів" по відеоконференції з території Білорусі, де вони начебто зараз перебувають.

"Раніше аналогічне клопотання щодо частини "свідків", яких я особисто вважаю поганими акторами, було задоволено і захисту було надано можливість допитати їх з території Вірменії, де вони, як зазначено в їх заявах перебували", - нагадала Закревська.

Попереднє доручення Суду не виконали "в зв'язку із відсутністю вказаних громадян в республіці Вірменія, з території якої вони нібито були готові свідчити".

"При цьому, як з'ясувалося, на момент їх звернення до суду (07.12.2017 р.) один з них на території вказаної країни не був з 2015-го року, а інший - взагалі - вперше її відвідав у січні 2018-го року. Це і стало підставою повернення доручення суду без виконання", - пояснила адвокат.

Ці двоє свідків повідомляють, що готові свідчити з іншої країни – з Білорусі. Однак вони не надали доказів свого перебування на території цієї країни.

Через це суд відмовив у задоволенні клопотання про допит.

"Тобто ввівши суд в оману ще на попередньому етапі, грузинські снайпери втратили шанс брехати в суді по-крупному і під присягою", - вважає адвокат.

Нагадаємо:

  • У листопаді 2017 року італійське телебачення показало фільм "Україна, приховані істини", в якому стверджується, що людей на Майдані 20 лютого 2014 року розстрілювали нібито два грузини й два литовці під керівництвом українця та американця. У ГПУ вважають цей фільм неправдивим.
  • Генпрокурор Юрій Луценко заперечував, що на Майдані у 2014 році могли працювати снайпери, найняті Міхеілом Саакашвілі.
  • 12 лютого 2018 року Саакашвілі затримали в Києві й вислали до Польщі – буквально напередодні допиту у Святошинському райсуді Києва у справі розстрілу на Майдані 4 роки тому.
  • Адвокат екс-бійців "Беркуту" Олександр Горошинський стверджував, що захист опитав грузинів, які нібито бачили, як громадяни Грузії та Прибалтики стріляли по людях на Майдані 2014 року. Ці свідки нібито перебувають у Вірменії і є запит на їхній допит.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News