Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Трамп закликав оприлюднити звіт спецпрокурора Мюллера

Четвер, 21 березня 2019, 05:49

Президент США Дональд Трамп закликав опублікувати доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера щодо розслідування втручання РФ в американські вибори.

Про це повідомляє АР.

"Нехай доповідь буде оприлюднена, нехай люди побачать це", - заявив Трамп журналістам.

Перед цим Палата представників Конгресу США одноголосно проголосувала за оприлюднення кінцевого звіту слідства спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо російського втручання у вибори в США у 2016 році.

Нагадуємо:

  • Американські спецслужби прийшли до висновку, що Росія втрутилася у президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.
  • У листопаді адвокати Білого дому надали Мюллеру письмові відповіді Трампа на питання про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • Трамп повідомив, що відповіді на питання Мюллера давав особисто.
  • Пізніше адвокати Трампа заявили, що президент США більше не буде відповідати на додаткові питання в процесі розслідування про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених в Конгрес США і дані суду і звинувачення, пов'язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у вибори, порахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.
  • У січні тодішній в.о. генерального прокурора США Метью Вітакер оголосив, що Мюллер закінчує своє розслідування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування