РФ не відправить спостерігачів на вибори в Україну: бояться переслідування

Понеділок, 25 березня 2019, 11:35

Російська Федерація передумала відправляти 24 громадян РФ у складі місії Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ для спостереження на виборах президента України через "загрозу переслідування".

Про це 25 березня повідомив МЗС РФ.

"Російська Федерація змушена відмовитися від направлення спостерігачів в Україну, щоб не піддавати їх там під загрозу явного переслідування", - йдеться в заяві.

У РФ стверджують, що Києву "є що приховувати від свого населення і від міжнародного співтовариства".

У російському відомстві заявили, що "мають намір уважно стежити за ходом виборчої кампанії в Україні і тісно взаємодіяти з БДІПЛ та іншими виконавчими структурами ОБСЄ".

"Розраховуємо, що БДІПЛ за підсумками українських виборів, незважаючи на відсутність в країні російських спостерігачів, зможе надати міжнародній спільноті об'єктивну, достовірну і чесну картину, без оглядки на політичні пристрасті і, не побоюючись викликати негативну реакцію української влади під протекторатом Заходу", - заявили в РФ.

Читайте також: Що треба знати про головних кандидатів у президенти: програми, стратегії і спонсори

Нагадаємо:

  • У МЗС РФ заявляли, що Росія на запит БДІПЛ ОБСЄ відправитьспостерігачів в складі міжнародної місії для моніторингу президентських виборів в Україні безпосередньо в день голосування 31 березня.
  • На президентських виборах 139 неурядових українських організацій зареєструвалися в якості спостерігачів.
  • Україна офіційно заборонила громадянам РФ бути спостерігачами на своїх виборах: Верховна Рада ухвалила відповідне рішення 7 лютого.
  • 13 лютого Росіяотримала запит БДІПЛ ОБСЄ на відрядження короткострокових спостерігачів.
  • Раніше ЦВК України відхилила заявки, подані БДІПЛ, на акредитацію двох довгострокових спостерігачів від Росії у складі цієї місії.
  • Перший заступник голови Верховної Ради та представник України у ТКГ Ірина Геращенкозаявляла: "Ніяких російських спостерігачів на наших президентських і парламентських виборах ні в яких міжнародних місіях в Україні не буде"
  • Короткострокові спостерігачі місій БДІПЛ здійснюють моніторинг безпосередньо в день голосування, довгострокові відстежують весь хід виборчого процесу до, під час і після виборів.
  • Вибори президента України призначено на 31 березня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування