Чиновник з Херсонської ОДА просив "якось покарати Гандзюк"

Середа, 27 березня 2019, 10:59
Чиновник з Херсонської ОДА просив якось покарати Гандзюк

Заступник голови Херсонської облдержадміністрації Євген Рищук просив підозрюваного в організації убивства Катерини Гандзюк Олексія Левіна "якось покарати" активістку та обіцяв заплатити за це.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо" з посиланням на відео розмови Левіна з іншою людиною, яке є у розпорядженні проекту.

"До мене одного разу, якщо чесно так, між нами, звернувся Рищук. Це власник кінного клубу. Це було в кінному клубі, я там відпочивав. Він приїхав і каже: "Мені порадили до тебе звернутися. У мене є до тебе делікатна справа. Є така Катерина Гандзюк, треба її якось покарати – облити фекаліями чи ще щось. Я готовий за це добре заплатити", - розповідає Левін співрозмовнику на відео.

За словами Левіна, він на це відповів, що цією темою не займається і спитав, який інтерес Рищука у цьому.

"Він каже: "Мені треба розвиватися, вона мені заважає, скрізь пхає свого носа"", - переказав Левін слова Рищука.

Разом з тим під час цієї розмови Левін також сказав, що не думає, що Рищук причетний до обливання кислотою.

"Я не думаю, що він до кислоти був при ділах. На таке не кожен піде. Але те, що вона йому заважала, то це сто відсотків", - сказав Левін.

Сам Рищук заявляє, що не знайомий з Левіним (колишнє прізвище Москаленко) і що такої зустрічі не було.

Кінний клуб, про який каже Левін, це, ймовірно, клуб "Гран Прі", розташований в Олешківському районі поблизу Херсона. Ним дійсно володіє Євген Рищук.

 Нагадаємо:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 2 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • У листопаді 2018 року Ігоря Павловського арештували без альтернативи застави.
  • 4 грудня 2018 року правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк Олексію Левіну (Москалу), якого пов'язують з місцевою владою. Левіна оголосили в розшук, він переховується у Домінікані.
  • Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з уже екс-партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та партійцем БПП Андрієм Гордєєвим.
  • 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк і згодом взяли під вартуз правом внесення застави. Його адвокат вніс заставу – і Мангер вийшов на волю та повернувся на роботу в облраду.
  • Генпрокурор заявляв, що у слідства немає доказів про причетність голови Херсонської обласної держадміністрації Андрія Гордєєва до вбивства Гандзюк, але ініціатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" вимагали від президента звільнити його.
  • Слідство перевіряло на причетність до нападу заступника Гордєєва Євгена Рищука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News