Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові члени виборчкому і 2 бюлетеня на людину: в Коцюбинському кажуть про порушення

Неділя, 31 березня 2019, 19:00

Мешканець селища Коцюбинське на Київщині отримав два запрошення на дві різні виборчі дільниці, і на кожній йому видали бюлетені для голосування.

Про це повідомляє громадський рух "ЧЕСНО", посилаючись на спостерігачку на виборах.

Чоловік самостійно повідомив на дільниці, що отримав вже другий бюлетень.

 

Він нібито вирішив перевірити, чи дадуть йому проголосувати двічі.

"Помилка члена ДВК полягала в тому, що вона не перевірила його місце реєстрації. Ця членкиня ДВК представляє кандидата Данилюка. Ситуацію хочуть якось залагодити, але справа в тому, що він встиг розписатися за бюлетень. Відповідно зараз шукають, як вирішити цю ситуацію", – зазначає спостерігачка.

За її словами, дільнична комісія розгублена.

 

"Вона хоче скласти акт про пошкоджений бюлетень, але бюлетень цілий – на ньому немає жодних відміток. Далі вони хотіли скласти акт про випадок незаконного голосування, але виборець не голосував на дільниці", – додає спостерігачка.

Крім того, "ЧЕСНО" повідомляє, що в Коцюбинському двоє представників кандидата Петра Порошенка прийшли під час голосування на дільницю і повідомили, що вони нові члени ДВК.

За словами спостерігача Ігоря Домбровського, депутата облради від "Свободи", це відбулося приблизно о 10:30. Нові члени ДВК продемонстрували постанови окружної виборчої комісії про те, що вони вийшли на заміну.

 

"Члени ДВК можуть прийняти присягу лише на засіданні ДВК. А воно не може проводитися під час голосування. Отже, ті дві особи, які зараз думають, що вони члени ДВК від Порошенка в Коцюбинському є просто громадянами, бо вони не приведені до присяги. А раз вони не приведені до присяги, то вони не несуть жодної відповідальності і можуть фальшувати вибори", – вважає спостерігач.

Він каже, що нові члени виборчкомів зайшли "по квоті БПП", і що їх нібито пов’язують із мером Ірпеня.

Помічник заступника голови Центральної виборчої комісії Сергій Сержан підтвердив, що формально складання присяги під час голосування – це порушення. Однак він зазначив, що складно дати належну оцінку, не маючи всіх документів та пояснень сторін.

Нагадаємо:

  • 31 березня в Україні проходить перший тур виборів президента.
    "Українська правда" веде онлайн: Хроніка виборів президента 2019
  • У березні 2018 року голова Коцюбинської селищної ради Ольга Матюшина заявила, що її відсторонили від посади після громадських слухань про приєднання селища до Києва.
  • За її словами, 7 березня "реєстратор, не маючи жодної підстави, замінив у реєстрі її прізвище як селищного голови на прізвище депутата селищної ради Миколи Єременка".
  • У квітні Мін’юст визнав незаконною зміну влади у Коцюбинському.
  • Пізніше депутат Коцюбинської селищної ради на Київщині Сергій Даніш самопроголосився головою селища.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...