Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Нам потрібна високоточна ракетна зброя

Субота, 9 березня 2019, 15:04
Порошенко: Нам потрібна високоточна ракетна зброя

Україна втратила деякі обмеження щодо дальності польоту ракет і тепер має намір розвивати високоточну ракетну зброю. 

Про це президент України Петро Порошенко заявив 9 березня в ході виступу на раді регіонального розвитку в Черкаській області, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Нас більше не пов'язують жодні обмеження ні по дальності польоту наших ракет, ні по їх потужності - нехай ворог про це теж знає. Нам потрібна високоточна ракетна зброя і повторювати помилки Будапештського меморандуму ми більше не маємо наміру", - заявив Порошенко.

Він додав, що високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії здатна вражати цілі далеко в тилу ворога, який окупував українську державу.

"Це зробить агресора стриманіше, а нашу оборону - надійніше", - додав Порошенко.

При цьому він нагадав, що Росія призупинила участь у договорі про ракети малої та середньої дальності (ДРСМД), а США вийшли з нього.

"Ми теж позбулися певних обмежень і зобов'язань, яких дотримувалися раніше", - додав він.

Читайте також: 

Ракети без обмежень: які наслідки для України матиме вихід США з ядерної угоди з РФ

Нагадаємо:

  • США вимагали, щоб Росія знищила усі ракети, які порушують Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності (ДРСМД), а також пускові установки і пов'язані з ними обладнання.
  • У грудні США дали РФ 60 днів на повернення до виконання договору ДРСМД.
  • 1 лютого після закінчення цього терміну США заявили, що виходять з історичного договору про контроль над ядерними озброєннями епохи холодної війни через те, що Росія роками порушувала домовленості.
  • Якщо Росія не повернеться до виконання умов угоди, процес виходу завершиться через 6 місяців.
  • Президент РФ Володимир Путін пообіцяв США "дзеркальну відповідь", а згодом підписав указ про припинення виконання Договору. 
  • У Міноборони РФ заявили про плани розробки нових типів ракет у найближчі два роки.
  • В МЗС України заявили, що Україна залишає за собою право створювати збройні системи, необхідні для забезпечення своєї обороноздатності, у тому числі відповідне ракетне озброєння.
  • Глава МЗС Павло Клімкін зазначив, що Україна буде змушена відповідати на нові виклики своєї безпеки і має використовувати все, щоб себе захистити в умовах, коли Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності не діє.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування