Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський розповів, що думає про заборону ВК і закриття в'їзду артистам з РФ

Четвер, 18 квітня 2019, 10:12

Кандидат в президенти Володимир Зеленський вважає, що перед забороною російських соцмереж "Вконтакте" і "Однокласники", потрібно було провести роз'яснювальну роботу і надати людям інші майданчики для спілкування.

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

Відповідаючи на питання, чи зніме він заборону на російські соцмережі в разі його президентства, Зеленський зазначив, що люди вже сьогодні не дивляться на заборону, а обходять її.

"І чого ми досягли? Наші почали обходити заборону. Ця ситуація – я її називаю "парковки в Києві". У мене колись забирали машину, а зараз штрафують. Ти мені дай парковки, а потім жорстко мене карай, коли я не виконую закон. Точно така історія і тут. Ти дай людям платформу – ось де українці, де ми спілкуємося, де у нас однаковий світогляд – і "хлопни" ті", - сказав Зеленський.

На репліку про те, що є Facebook, Twitter і YouTube, кандидат в президенти висловив думку, що "значить, чогось недостатньо людям, раз вони обходять".

"У чому взагалі наша історія, в чому наша проблема? Ми нічого не доносимо суспільству. Поясни і скажи людям: "Люди, ось ви вважаєте, що це повинно працювати після того, що там надруковано?". Вся громада скаже: "Дякую, що ти мене запитав". І погодяться з закриттям. Але спочатку потрібно в будь-якому рішенні згуртувати суспільство, пояснити why (чому, - ред.), запропонувати модель, а потім закривати", - сказав Зеленський.

Він також вважає, що не всім російським артистам потрібно забороняти в'їзд в Україну.

"Я вважаю, що до цього питання потрібно підходити вибірково", - сказав Зеленський, наводячи як приклад акторів Михайла Пореченкова та Івана Охлобистіна, які "перетворилися в політиків, поїхали на Донбас, стріляли по наших пацанах".

"Ці люди вже не артисти. Їм, звичайно, не повинен бути дозволений в'їзд в Україну. Однозначно. Але якщо ми з вами беремо Макаревича – кожній такій людині, як Макаревич, соромно за те, що робить Кремль. Ну як ми можемо забороняти таким хлопцям в'їзд? Або Лія Ахеджакова? Їм дуже складно. Тому до таких людей ми повинні бути відкриті. Для мене вони сьогодні великі українці, я їх такими вважаю", - сказав Зеленський.

Він також вважає, що уряд не повинен втручатися в роботу засобів масової інформації та в культурне життя.

"Ні, взагалі ні в якому разі. І в культурне життя взагалі не можна. Але це не той випадок, про який я сказав, коли вони (артисти, - ред.) перетворилися на політиків", - підсумував Зеленський. 

Зеленський дав інтерв'ю РБК-Україна, тому що програв в настільний теніс кореспонденту видання. Відзначається, що в день першого туру виборів в штабі Зеленського йшов міні-турнір з настільного тенісу. З переможцем повинен був зіграти Зеленський. Перед партією кореспондент РБК-Україна запропонував кандидату зіграти на інтерв'ю.

Нагадаємо: 

  • У 2015 році Міністерство культури України оприлюднило перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці.
  • Пізніше у цей список неодноразово додавали нових людей.
  • 16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", компанія "Яндекс".
  • У листопаді 2017 року СБУ заборонила в'їзд на 3 роки російському актору Федору Добронравову, який публічно підтримує анексію Криму та відвідував окупований півострів.
  • Крім того, тоді ж Держкіно скасувало реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони "Сватів", де грає Добронравов.
  • Зйомками телевізійного серіалу "Свати" займалася студія "Квартал 95". Один із засновників студії кандидат у президенти України Володимир Зеленський.
  • 26 березня 2019 року Окружний адмінсуд Києва скасував заборону на в’їзд в Україну актора Федора Добронравова та анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів за його участі, зокрема серіалу "Свати".
  • Сприяв цьому офіційний уповноважений представник кандидата Володимира Зеленського на виборах президента Сергій Кальченко.
  • У квітні 2019 року Федір Добронравов знову виступив в анексованому Криму два рази. 8 квітня там показали запланований раніше спектакль "Пастка для чоловіка" за участі Добронравова. 10 квітня Добронравов грав в цьому спектаклі в "Музичному театрі Криму" в Севастополі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:32
оновлюєтьсяРосіяни запустили по Україні безпілотники і б’ють "швидкісними цілями"
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відео, доповненоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
Усі новини...
Реклама: