Член екіпажу скандального "Норда" поскаржився на кримську "владу": Нічим не допомагають

Неділя, 28 квітня 2019, 19:35

Другий помічник капітана керченського судна "Норд" Юрій Савельєв поскаржився на дії кримських "влади" після повернення до окупованого Крим.

Про це Савельєв заявив в інтерв'ю виданню "Керч ФМ".

За його словами, після того як "влади" Криму на чолі з Сергієм Аксьоновим урочисто зустріли рибалок на адмінграніце 30 жовтня 2018 року, їх привезли на автовокзал Керчі і залишили там без грошей і телефонів, і не допомагають рибалкам у вирішенні проблем, які виникли після повернення до окупованого Крим.

"Ми без копійки грошей, голодні приїхали до Керчі. Адміністрація міста знала, що нас обміняли, але ніхто нічого не організував, щоб доставити нас додому. Сім'ї наші не знали, коли і куди ми приїдемо. Нас пізно ввечері привезли на автовокзал і висадили, а далі - хоч пішки", - заявив Савельєв.

Він додав, що моряки не мали при собі "ні грошей, ні телефонів, ні одягу".

"Осад тільки залишився", - додав Савельєв враження про дії кримської  "влади" після повернення моряків.

За його словами, він і ще один рибалка з "Норду" залишилися у рибколгоспі в Керчі, а решта - "або вдома без роботи або розбіглися - хто у Пітер подався, хто в Анапу". Савельєв також додав, що до літа команда "Норда" очікує на новий сейнер.

Савельєв також заявив, що після повернення в Керч моряки самі оплачували держмито для відновлення російських паспортів, оскільки міська "адміністрація" відмовила їм у допомозі.

Він зазначив, що членам екіпажу "Норд" на материковій частині України повернули видані у російському консульстві в Києві паспорти   для виїзду за кордон, але не повернули "російські" документи, видані в окупованому Криму.

"Наші (російські паспорти - ред.) потрібно було відновлювати у загальній черзі за 1500 рублів. ... Звернулися до адміністрації, щоб вона організувала нам отримання паспортів, нам відповіли, що грошей у них немає, і фонду такого, щоб оплачувати наше держмито, у них теж немає", - поскаржився Савельєв.

Нагадаємо,

  • 25 березня 2018 року корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник "Норд" під прапором РФ.
  • Слідство оголосило капітану рибальського судна "Норд" Володимиру Горбенку підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї".
  • Крім цього Горбенку повідомили про ще одну підозру за ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) ККУ, за якою передбачена відповідальність до 3 років позбавлення волі.
  • Адвокат капітана "Норда" заявив про зникнення свого підзахисного. За його словами, зв'язок з Горбенком зник 26 січня.
  • Поліція оголосила Горбенка у розшук
  • У лютому стало відомо, що Горбенко  нібито перебуває на території окупованого Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування